En erfarenhet rikare …

Idag har jag varit och magnetröntgas på Carlanderska och det var första gången för mig =)

Efter att ha bytt om till sjukhuskläderna kom jag in till salen där denna berömda maskin är. Sköterskan var väldigt trevlig och pedagogisk (hon hade helt enkelt tagit hand om patienter innan =) och visade mig det jag behövde veta för att öka tryggheten i att inte känna mig instängd.

Egentligen vet jag inte om jag hade upplevt det som jobbigt oavsett men jag har inte mått sådär på top idag (migrän och ont i magen) så när jag la mig där såg även hon att mina ben skakade. Min kropp reagerar så ibland och det är väldigt svårt i de lägen att bestämma över den så hon insåg att det allra bästa var att ge mig lite lugnande för att kroppen skulle slappna av.

Det tog inte många sekunder innan kroppen var helt avslappnad då jag fick det via blodet och voilá låg jag där i ca 20-30 minuter utan någon aning om tid och rum då jag även hade en ”sovmask” så att jag inte skulle öppna ögonen av nyfikenhet och känna mig instängd. Bättre att inte se och drömma mig bort vilket var inte så svårt i mitt läge idag …

Tog bussen hem från Göteborg och nu är jag hemma efter att ha handlat lite på vägen.

Anledningen till dagens magnetröntgen på ländryggen är att jag i 3-4 månader har haft/har väldigt ont i höfterna (vissa dagar mer än andra) men dock inte i ryggen vilket det ofta hänger visst lite ihop. Ska därför bli intressant att höra svaret till just min ”varför” och vad jag ska göra åt det.

I samband med min TVT operation som gick genom vårdcentralen (i första början) tog den processen för mig närmare 1 år och flera besök medan en väninna som hade en privatförsäkring fick snabbt göra operationen efter ett enda besök. Bestämde mig då för att är det något jag ska investera i är just en privatförsäkring och gjorde det vilket jag nu inte ångrar.

Då vissa har frågar och nej, det är inget samarbete så är det DENNA försäkring jag har (tror att alla försäkringsbolagen har en liknande att erbjuda). Hur bra den är kan jag kanske dock säga efter samtalet med läkaren men än så länge tycker jag att den har lovat det som står att den ska göra.

Den 23 kommer ortopeden att ringa upp mig och ge mig lite information med förhoppning att magnetröntgen hittade orsaken.

Nu är jag helt enkelt en erfarenhet rikare och kanske fortfarande lite påverkad av det lilla medlet som kanske gör att jag ikväll är lugnare än vanligt (om det nu är möjligt =) Nu väntar två senare kvällar på jobbet vilket är inte det allra trevligast när pendlingen tar den långa tiden nu när jag inte tar bilen men bara att ladda ner någon film på Ipaden och inte tänka på denna tråkiga del av dygnet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *