En liten insats som gör skillnad …

Jag tror att majoriteten av oss vill göra en liten eller stor insats för att hjälpa andra. Dessa insatser kan se olika ut. Vissa bidrar med pengar, andra ger av sin tid som volontärer i och för olika insatser och så kan man även bli blodgivare.

Tre gånger om året, var där för några dagar sedan, går jag till Borås lasarett, hos Ge Blod och lämnar 4,5 dl blod som sedan används där och när det behövs. En vuxen människa har ca 5 liter blod i kroppen vilket enkelt innebär att du ger ca 10% av det.

Som en extra gullig och uppskattad positiv förstärkning kommer ett SMS från de när mitt blod har används vilket gör att det blir extra tydligt att jag hjälper utan att göra någon större ansträngning. En annan positiv sida av att vara blodgivare är att du får reda/ha koll på ditt blodvärde och mitt var alldeles perfekt.

Personalen där är fantastiska och det tar runt 20 minuter allt som allt. En liten insats som gör skillnad. Jag har två personer i min närhet som idag har gjort stora operationer vilket påminner mig om hur viktigt det är att människor som lämnar blod finns.

Har du funderat på att just bli blodgivare titta in HÄR och är du redan det så bravo/a dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *