Ett annorlunda museum …

Det var bara för ett par veckor sedan en väninna la ut på Blocket ett LV skärp hon hade givit till sin dåvarande pojkvän efter att han hade gått tillbaka till sin fd. utan någon förklaring. Han hade helt enkelt bara försvunnit från ena dagen till den andra.

Priset för LV skärpet la hon ut på 10:- med en liten förklaring i beskrivningen om just otroheten och därför det billiga priset. Dock är jag lite tveksam om man skulle sälja billigt något man själv har fått :) Jag tillhör nog isf. inte den kategorin :) men självklart beror det på vad det är för något. En nalle med orden ”jag älskar dig” skulle jag självklart inte behålla om orden var en lögn …

Sasa Gabor sa en gång de numera ikoniska orden: “I never hated a man enough to give him his diamonds back.” 

För ca 20 år sedan artisten Olinka Vistica separerade från sin partner. Som många gånger i liknande situationer visste de inte vem som skulle få det där speciella saker som hade getts i present till varandra. I hennes fall handlade det om en rolig leksak som såg ut som en kanin. Därifrån fick hon idén om en plats där människor kunde lämna objekt från sina separationer, en slags insamling om avslutade kärlekar.

Så föddes muséet ”Broken Relationchips av Zagrab”, läs HÄR. Den ligger i en palats i den kroatiska stad med samma namn. 2010 hade muséet mer än 4000 objekt. Allt från cyklar till en flaska fylld med tårar finns att beskåda av besökarna. Tror dock inte att någon har lämnat in designer väskor :)

Muséet har vunnit några priser för sin innovativa idé då den handlar om oss människor, om de brustna kärlekar som majoriteten av oss människor har åtmistone en erfarenhet av.

Finns det något som du personligen har kastat/gett bort/sålt just pga. brusten kärlek?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *