Go 80 talet !!!

Nicole läser i år andra året på gymnasiet och därför är de just bland annat hennes klass som ska hålla i nollningen för årets första klassare.

Mig veterligen så är det en rätt så lugn tillställning med framförallt lekar och skoj. Förra året när hon själv blev nollad så var allt lugnt kanske för att jag hotade med att köpa en älgdress och strosa runt i den park där de var =)

I år har de temat 80 talet där dress koden för kvällen är att ha något i färgen neon på sig.

Minns så väl att jag hade korta denim (vi klippte de på den tiden i Italien och fransade de), gula neonfärgade socker och en lika gul neonfärgad sweater. Mamma Mia! Man syntes även i natten =)

Några av tjejerna i Nicoles klass kom hit en stund före då de hjälptes åt med smink och hår då 80 talet krävde lite tid och engagemang på den fronten.

Ja, min lilla var utan byxor i början =)

De hade satt på 80 tals musik och jag kände mig som en av de under en kort (väldigt kort) stund, innan jag kollade mig i spegeln och insåg att det har gått 30 år sedan jag var i deras ålder.

De frågade mig hur jag hade håret på den tiden och min idol på frisyr var ingen annan än Bonnie Tyler !!! Hennes röst, hur många gånger har man inte sjungit med hennes Total Eclipse of the Heart?

I Italien på 80 talet förutom ett par år då neon färg var inne så var det alla Timberland, klassiska Nike och Vans utan snöre som var inne liksom smala jeans och när Top Gun kom ut så hade många sådana pilotjackor på vintern och bombarjackor alltid på vår och höst.

Självklart hade vi minst 2 axelvaddar under t-shirts och toppar för axklar var viktiga! Dynasty, Dallas och Falcon Crest lärde oss nämligen hur viktigt detta var medan Miami Vice lärde männen att Armani kostymer till t-shirts och espadrillos var coolt.

Tänk att vi för 30 år sedan inte hade mobiler, inga datorer i skolan, vi läste böcker, vi slickade på frimärken för att skicka brev då vi skrev både brev och vykort när vi var utomlands och så hade vi även fast telefoni =)

Vet inte om det var bättre förr men kan inte annat än att tycka att vissa saker var nog bättre men självklart inte allt …

Här ett gäng tjejer som dock hade väldigt trevligt när de sjöng och dansade till den musiken som jag är uppvuxen med <3

På min Insta story @michelacastellari finns små videos från kvällen.

Nu är dock Molly och jag ensamma igen och tror att jag ska sätta på DENNA låt och städa undan lite efter de … Känner nämligen att mina fötter vill helt plötsligt röra sig till musik och tack och lov att ingen ser detta =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *