Sportlov !!!

Sportlov!!! Det var påtagligt i klasserna idag att alla var så medvetna att sportlovet väntade bara någon eller några lektioner senare och längtan efter att få gå hem och känna av att en veckas ledighet utan inlämningar, prov och lektioner är nog precis vad de behövde just nu.

Vårterminen är tacksam för att den bryts av vissa ledigheter, vädret blir bara bättre och bättre, många har balen att se fram emot och voilá så är det sommarlov… kanske inte riktigt ännu dock.

Imorse när jag kom till skolan för denna sista dag innan lite ledighet och vid 15 blev jag hämtad för att köras hem.

Sa till en vän att även om jag hade kunnat så hade jag just denna kommande lediga vecka inte velat åka någonstans för har så många lektioner att planera då jag ska undervisa i 2-3 månader i sociologi efter lovet och måste därför förbereda lektioner även för dessa nya klasser. En massa planeringsarbete samtidigt som mina egna tentor och inlämningsuppgifter i kriminologi ska pluggas till och skrivas så nej, hade bara känt en otrolig stor stress om jag hade åkt iväg och inte njutit något alls av den.

Har idag fått reda att jag har klarat en tenta och en inlämningsuppgift i kriminologi så är otroligt nöjd med att inte behöva ligga efter med något, känner mig tom. nöjd med mig själv som har gått från någon slags stagnation till att jobba och plugga samtidigt  som jag även pendlar i över 4 h om dagen tills det blir ljusare igen och kan ta bilen. Får man känna sig lite stolt över sig själv? Jag gör det i vilket fall =)

Ikväll blir det en lugn och skön dag, sanningen är den att jag har åter fått högt blodtryck och ska till en läkare på tisdag då jag behöver medicin för att få ner det. Just ikväll ligger undertrycket på 95 vilket är högt då den ska helst ligga under 80. Skönt att ha bokat en läkartid och hoppas att han ger mig en medicin som gör att den går ner.

Nu ska Molly och jag ha fredagsmys, titta på någon film och bara njuta av vetenskapen att vi har inga vidare tider att passa under kommande vecka.

 

 

4 thoughts on “Sportlov !!!

  1. Tack fina du! Vi saknar dig också och tycker att du är så cool och framåt som vågade mig på att åka på detta utbyte. Vi finns kvar och du kommer med en massa nya erfarenheter. Synd att du inte är i NY när vi kommer men har förstått att du och Nicole planerar någon resa utan vuxna =) Kram på dig <3

 1. Du ska absolut känna dig stolt :)
  Vet precis hur det känns när man klarar sina tentor och jobbet samtidigt.
  Jobbade och läste samtidigt under ett år, det var jobbigt men vad det var kul.
  Fick ett mycket bättre självförtroende efter varje lyckad tenta och att jag fixade ett kanonbra jobb under tiden. Det stärkte mig väldigt mycket.
  Go for it! Heja dig!

  1. Och bättre självförtroende var precis vad jag behöver efter åren med butik. GRATTIS till dig som klarade den stora bedriften att plugga och fixa ett nytt jobb som du trivs med. Får jag fråga vad du läste för något? Ska nämligen för första gången vara helledig en sommar så funderar på att läsa någon sommarkurs (om jag hittar någon som intresserar) Heja dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *