Gdansk (del 3)

Och nu sista inlägget från Gdansk … Sol, uteserveringar och en Aperol <3

Att sitta på en uteservering i det vackra vädret och titta på folk är bara sådär ljuvligt trevligt i all sin enkelhet <3

En kollega hade även tipsat oss om detta ställe som serverar körsbärvin och/eller likör … Lite osäker vad jag drack :) Lite för sött för min smak men kul att ha testat …

En dusch senare var vi åter ute och denna kväll gick vi efter tips från en av mina följare på instagram som rekommenderade en italiensk restaurang som heter I pazzi och efter att ha läst de höga betygen på Tripadvisor tvekade vi inte … Ett enkelt litet restaurang och då vi alla valde pizza kan jag bara uttala mig att de var riktigt goda och jag njöt av att höra mitt språk bakom kassan och i köket.

Så mätta och så utsökt goda <3

För att avsluta torsdag kvällen tog vi ett glas bubbel på en av de många barer som finns.

I förmiddags efter en latte valde vi att göra något turistigt som dock inte var något som vi skulle rekommendera att göra.

Vi tog nämligen en av de många båtar som går på floden i tron att vi skulle se mycket vi inte hade hunnit se men för det första hamnade vi på en båt där informationen var bara på polska och tyska (det finns självklart även på engelska så fråga innan om du väljer att göra denna utflykt).

Kanske för att vi som sagt inte förstod vad som sades och kanske för att det enda vi såg var industrier, båtar, luftkranar så kändes som sagt båtturen som en liten diss men vi njöt av det vackra vädret och turen ändå.

Vid 13.30 tog vi Uber till flygplatsen, vi landade vid 17.30 med Nicole som hämtade oss. Nu ska jag packa ner i en kasse de kläderna som ska med mig på Johannas bloppis i Göteborg imorgon. HÄR kan du läsa information om den <3

Många frågar om huruvida billigt/dyrt det är i Gdansk och min uppfattning är att vissa saker är billigare men inte billiga medan andra är lika dyra som här i Sverige. Det som jag upplevde som billigare men ändå bara baserat på två stycken är att middagarna kanske var ett par hundra kronor billigare än här.

Som sagt, nu har jag lite att fixa innan läggdags <3

4 thoughts on “Gdansk (del 3)

 1. Hej! Tack för alla tre inläggen om Gdansk, kommer nog vilja ta mig en tur dit snart. Jag ska till London om några veckor, har du några tips vad jag kan göra där? Har för mig att du skrev något om White Chapel.
  Trevlig lördag!
  //Tanja

  1. Hej Tanja, London är alltid London. Är det första gången du åker dit? Är du likt mig intresserad av true crime så är en guidad tour i Jack the Ripper fotspår lite av ett måste. Finns även en Jack the Ripper museum som jag besökte.
   Kram

 2. Var där för fem år sedan och vi hann inte se så mycket som vi ville. Vi kom t ex för sent att komma in i Towern och det var sista dagen så det är ett måste, gillar historia. Jack the Ripper är också något jag läst mycket om, ska nog kolla upp antingen touren eller museet. Tack för info!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *