Gdańsk (del 2)

Igår (torsdag) vaknade vi till en solig Gdansk och så fort vi kom ut från hotellet möttes vi av alla dessa ljuvliga hus i pastellfärger som kanske påminner lite om Ströget i Köpenhamn.

Här nedan poserar vi framför King Arthur. Först i England och sedan i flera olika städer i Europa hade man King Arthur statyn för att indikera var aristokraterna och de rikare köpmän skulle mötas. Artus Court HÄR var en av de viktigaste ställen där det sociala livet hörde rum.

Frukosten njöts på Café Balans och både Henriette och Camilla tog en omelette som såg otrolig god ut…

Saluhall för att köpa lite frukt och dadlarna var to die for …

Är man i Gdansk kan man knappast missa Mariakyrkan som anses vara världens största kyrka byggd i tegel.

Är du sugen på att gå upp så är det bara 400 trappsteg (eller kanske det var 600?) men när vi såg hur smala det var så kände vi för att strosa vidare i solen istället.

Lunchen bestod av fika och den här godingen hade en fantastisk vaniljkräm i sig … Gudomlig god.

Klockan 12 skulle vi vara på Museum of Second World War då vi hade bokat i förväg biljetter till detta museum som är definitivt ett måste om man åker dit.

Välgjort, intressant och med stor respekt för det hemska kriget som WW2 var. Med tanke på läget i världen så kunde vi dock inte annat än förundras över att människan inte har lärt sig mycket under dessa ca 70 åren.

Ska nu förbereda lite inför morgondagen och återkommer snart med sista inlägget från vår korta resa som dokumenterats med nog allt för många kort <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *