Att donera organ …

Sedan 2005 står jag med i donationsregistret, kollade för ca ett par månader sedan om jag stod kvar som sådan (vilket jag gjorde) hos Socialstyrelsen. Tycker att det är något enkelt jag kan göra för att hjälpa de som behöver det och som inte ens påverkar mig då det sker den dagen jag har somnat in för gott.

Varje år dör mellan 30-50 människor i väntan på organtransplantation.

Vill du anmäla dig som donator gör du det HÄR.

Häromdagen läste jag på lite gällande donation av njure som levande och undrar om du känner någon som har gjort det valet? Tänkte anmäla mig även för det då operationen lyckas bättre om en njure kommer från en levande människa.

2 thoughts on “Att donera organ …

 1. Hejsan, min dotter fick fick en njure av hennes tidigare man 2012.
  De lever inte ihop idag.
  De var på Sahlgrenska sjukhuset i 5 dagar så allt gick fantastiskt bra mannen kände inte så mycket av ingreppet men min tjej fick lära sig gå och efter ingreppet älskade hon kaffe hon som aldrig druckit kaffe hon kände ett starkt behov av kaffe. Hehe idag dricker hon inte kaffe. Caroline min dotter är född -75
  Hälsningar om en strålande dag Siv

  1. Hej! Vad lustigt det där med kaffe :)
   Ska ringa och kolla om jag är lämplig som donator men läste att vi som har högt blodtryck inte kanske får ge en njure som levande men ska kolla upp detta med de som bestämmer … Hoppas både din dotter och hennes fd mår bra och önskar dig också en strålande dag Siv …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *