Palazzo Ducale & fängelset …

Inte kunde jag enbart nöja mig med att se Il Ponte dei Sospiri från utsidan när möjlighet till att gå i den och se den berömda och sorgliga promenaden som leder till fängelserna fanns. Lämnade därför min dotter på en uteservering (hon tillhör de tonåringar som inte förstår varför man ska se ett gammalt hus :) med en Cola Zero och sin mobil som underhållning och gick in på fantastiska Palazzo Ducale (Doge `s palace) där dåvarande regering och rättsväsendet hade sina kontor.

En hel fantastisk byggnad som man egentligen inte ska ha bråttom att besöka men själv hade jag en väntande dotter på utsidan och ville inte lämna henne där mer en 1 1/2 h det tog att överhuvudtaget ta sig igenom hela palatset …

Rekommenderar dock att inte ha bråttom, att boka en guidad tur för det finns så många intressanta fakta kring alla beslut som togs där och har du möjligheten till det skulle jag rekommendera dig en kvällstur vilket jag såg nu i efterhand finns att boka.

Kolla bara på taket på väg till första våningen, så otroligt vacker <3 Färgkombinationen är magisk.

Tänk på alla beslut, allt lidande, rädsla, trygghet och kanske även all glädje som människor har fått uppleva inom dessa väggar.

Sätet för rättsväsendet i Venedig …

Personligen (då jag inte kunde vara där de 3 h som jag egentligen tycker att man ska spendera där) var jag mest nyfiken på att gå igenom Ponte dei Sospiri (då jag aldrig hade gjort det trots 3-4 tidigare besök i min ungdom i Venedig).

På de två bilderna nedan går jag just i bron där fångarna sägs ha suckat över att för kanske sista gången se himlen efter att ha fått sina domar och på väg till fängelset.

Undra vad de dömdes till, vad deras brott var och ja, detta var vad de såg när de gick där medvetna om att framtiden skulle spenderas bakom galler eller där i väntan på sin avrättning.

Så otroligt sorgligt och fakta som kanske många som fotas med denna bro i bakgrunden inte riktigt är medvetna om …

Här är jag fortfarande på bron och på väg in i fängelset med alla sina celler.

HÄR kan man läsa om några av de hemska domar som vissa av fångarna fick.

Il Ponte dei Sospiri från utsidan …

Inträdet till Palazzo Ducale och fängelserna kostar 25 euro på plats så titta på möjligheten att boka en guidad tur och tipset är att ta tid för detta om du planerar ett besök.

Ett sista inlägg från Venezia (Venedig) imorgon, nu är klockan 22 och lite fix behövs göras innan läggdags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *