Att åka gondol i Venedig …

Sitter nu i loungen på flygplatsen i Amsterdam och då vi har ett par timmar här tänkte jag uppdatera lite bloggen med något som jag ändå tycker man ska göra när man är i Venedig: att åka gondol.

Turistigt men det ingår liksom i en Venedig resa att sitta i en a de vackra gondolerna med en gondoler iklädd i oftast randig t-shirt som berättar lite om vad som passerar förbi.

Gondoler utgår från många ställen men då vi ville passera/åka under Il Ponte dei Sospiri valde vi att starta från utanför Il Palazzo Ducale. En tur på ca 30 min kostar nästan överallt 80 euro, vi tog den på 45 för 100.

Det första vi gjorde var att åka under Il Ponte dei Sospiri (Suckarnas bro) var namn låter för många romantisk men som är allt annat än det då namnet har bron fått av att det var just på denna bro som fångare suckade efter att ha fått sin dom (på vänster sida) på väg till fängelset medvetna att de inte skulle få se himmeln på många år, ibland aldrig mer.

Frågade vår gondoler vad en gondol kostar som grundpris och en utan som helst några finesser startar från ca 35000 euro.

Bäst att åka gondol är på förmiddagen (helst innan 10) och på kvällen för då är det inte så många andra båtar vilket gör att turen blir behagligare.

Något jag gillade att göra är att titta in i de öppna fönster och så åkte vi förbi ett modernt gym dit du kommer med båt :)

Vi passerade Giacomo Casanovas boende. Casanova (1725-1798) var en venetiansk äventyrare, författare, poet och sägs även ha varit en spion. Mest känd är han dock för sina erotiska eskapader.

Ett annat hem som vi passerade förbi är Marco Polo som var en helt annan äventyrare än Casanova. Marco Polo har skrivit den berömda boken ”Il milione” om sina upptäcktsresor framförallt i Asien mellan 1271-1295.

En mysig tur i hjärtat av en fantastisk stad <3

4 thoughts on “Att åka gondol i Venedig …

  1. Härlig bilder å reseberättelser 🙏🏽 Jag har, ju jobbar helg, men känns lite som jag har varit utomlands 🙏🏽🙏🏽😂 så mysigt! Så fina bild på er❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *