“Get lost” i Venedig …

Vi somnade skönt igår efter att ha checkat in på vårt hotel som vi verkligen vill rekommendera (bilder i ett senare inlägg).

Idag startade vi dagen med en riktig italiensk frukost där en croissant är rätt så given (passar på :). Venedig bjuder på en temperatur på ca 25 grader vilket vi inte klagar över.

Vi tog en promenad mot Piazza S. Marco, en promenad som tar ca 20 minuter om man inte stannar och tar kort. I vårt fall tog promenaden lite längre tid …

Att strosa runt och “get lost” är lite det som rekommenderas att göra när man är i denna italienska unika stad <3

Väl framme i Piazza S. Marco satte vi oss på Caffé Florian som öppnade 1720 och som anses vara världens äldsta kafé. En mimosa kostar ca 250:- och en kaffe ca 150:- men då sitter du i Venedig på ett världskänd kafé med levande orkester … (att jämföra med en take Away kaffe från Espresso house för 60:-)

Mimosa, kaffe och vatten. Här i Italien får man oftast chips/oliver eller annat när man beställer något att dricka.

En man satt där med hatt, kostym, solisar, han såg ut som hämtad från filmen “De omutbara” men när en jordgubbsglass med grädde kom till honom så försvann den maffia känslan :)

Skriver mer senare, nu har vi kommit tillbaka till hotellet för att duscha och vila benen en stund men dags att ge oss ut igen och “komma bort” bland alla små gränder …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *