Venedigs mest kända bokaffär …

Piazza San Marco och Basilica di San Marco

Efter en paus på Caffé Florian gick vi in på Basilica di San Marco där de tog tempen på alla som skulle in. Entrébiljett 5 euro och då får du njuta av en vacker utsikt över Piazza S. Marco och framförallt beundra all konst som finns på insidan.

Sist jag var inne då hölls en högmässa och jag kunde inte annat än att fälla några tårar då jag tyckte att det var så mäktigt …

Idag grät jag inte då det var ingen högmässa och kanske för att jag hade med mig en dotter som inte alls är intresserad av att titta på ”gamla saker”. Hon tyckte nog att det var ändå lite roligt då hon fick ibland briljera i och med att hon läser en kurs som heter ”kultur och idé historia” och kunde berätta om sina nya kunskaper.

HÄR kan du läsa om Basilica di San Marco och HÄR om dessa fyra magnifika hästar <3

Efter att ha ”pinat” henne med detta fick hon även stå ut med att följa med mig till DENNA bokaffär som heter Acqua Alta.

Namnet kommer från att de har använt böcker som har blivit förstörda när det har varit tidvatten och byggt som en trappa av de, återanvändning i bokform <3

En gondol fylld med böcker inne i butiken och böcker som ligger precis överallt. Förutom böcker ser man små skålar med kattmat lite överallt då butiken vara bostaden för några av Venedigs katter <3

Självklart köpte jag en bok, hur kan jag motstå Sherlok Holmes i Venedig på mitt moderspråk?

Vi strosade vidare, tog en ”pizza al taglio” (en bit pizza) och gick bland alla små vägar i denna märkliga och fantastiska stad.

Här vilar vi trötta efter alla steg och trappor <3

Mer kommer men nu är klockan snart midnatt och imorgon väntar nya steg så vi ska nu släcka ljuset och önskar er buonanotte från oss …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *