Check på första lektionen …

Jag har nu jobbat 2 veckor på min nya arbetsplats här i Borås och igår hade jag min första lektion i psykologi 1 här på Vuxenutbildningen på Vård och omsorgsprogrammet då mina 4 kurser startar just den här veckan.

Igår gick vi igenom stora delar av Freud och psykoanalysen då kursen fortlöper i snabbare tempo, 10 veckor kontra en hel termin (på gymnasiet).

Det är en helt annan lugn att undervisa vuxna kontra att undervisa gymnasieelever och är helt medveten om att detta bara var min första lektion och att det finns många olika utmaningar i att även undervisa vuxna med alla sina ”osynliga ryggsäckar” och tidigare kunskaper.

Som den ”blockoman” (= person som gillar block) jag är så har jag självklart en för varje klass/kurs …

Oavsett kommande utmaningar så är känslan skön och positiv vilket jag är så tacksam för då jag sökte jobbet i februari (trött på att pendla speciellt på vintertid) och fick det lite omedveten över vad jag sökte och tackade ja till.

Sådant brukar inte ”stressa” upp mig för när det gäller just jobb har jag nog inställningen ”att det kommer att ordna sig” men nu blev det så mycket bättre än bara det.

Saknar självklart mina fd kollegor och charmen av de något högljudda gymnasielever som jag har haft förmånen att undervisa och lära känna men ångrar inte valet att tacka ja till detta nya jobb. Nöjd …

När vår rektor höll i ett möte förra veckan pratade hon om LOGE (läge, oro, glädje, eftertanke). Då läget privat har och är fortfarande lite jobbigt känslomässigt och praktiskt så är jag glad över att läget och oron rör i dagsläge inte just jobbet som lärare.

Hur ser din LOGE ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *