Att ge blod …

Startade denna onsdag med att åka till sjukhuset, närmare bestämt till Geblod där jag som blodgivare ger nästan 1/2 liter blod till sjukvården. Ett mycket enkelt sätt för att hjälpa till utan någon stor ansträngning så något jag tycker att majoriteten kan göra.

Mest blod ges till patienter med kroniska sjukdomar och cancer men behovet är stort även vid operationer, olyckor och förlossningar (fick själv blod i samband med Nicoles förlossning). Är du nyfiken om hur just Du kan bli blodgivare kan du enkelt klicka HÄR.

7.30 imorse var jag på plats och efter att ha fyllt in en hälsodeklaration (en vanlig rutin) fick jag sätta mig i en av de 3-4 stolarna som finns i ett rum för oss blodgivare.

Ibland har jag svårt att tro att jag var så otroligt rädd för nålar men inom den kognitiva psykologin säger man att exponering är ett bra sätt att bli av med en rädsla vilket man verkligen kan säga har fungerat på mig. Genom att utsätta mig för det jag var rädd för har jag blivit av med den specifika rädslan för nålar …

Det tar ingen lång stund att lämna blod och efteråt kan du sätta dig ner och ta det lite lugnt en stund om man så önskar. Själv har jag vid de 2 tillfällen jag har gjort det inte känt någon yrsel alls och har kunnat, som idag, åka direkt till jobbet.

Min nästa tid för detta är i början på oktober …

Direkt till Lerum för att signera betygen som nu är satta och för att sitta med min kollega Maria och planera nästa års psykologikurs som både hon och jag ska ha på ekonomiprogrammet. Det kändes produktivt och kul att samarbeta kring ett ämne vi båda älskar och självklart avrundade vi med en lunch i Lerum.

Städade mitt arbetsrum, vi hade ett sista möte med språklärarna och sedan var det dags att lämna jobbet för detta läsår. Känns lite overkligt men även väldigt skönt efter ett märkligt läsår … Imorgon och på fredag jobbar jag hemifrån med lite planering men bara 2 dagar kvar till sommarlovet.

Sa adjö till mitt skrivbord och kollegor som jag får åter träffa den 11 augusti <3

På vägen hem stannade jag vid Pickesjön för en runda och ikväll väntar fotbollen med en FORZA ITALIA !!!

2 thoughts on “Att ge blod …

  1. Hej
    Det är bra att många ställer upp och ger blod men alla kan ej, jag ville det för flera år sedan men eftersom jag är så svår stucken, att hitta en ven så blev det inget för mej, så trist
    Kram

    1. Hej, försökte också bli blodgivare för 10 år sedan men insåg av frågorna de ställde att jag inte då kunde vara helt säker på att jag uppfyllde alla kraven de faktiskt har så fick vänta och nu känns det bra att kunna bidra med den hjälpen som många behöver <3 Njut av den soliga helgen som väntar ... Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *