Visste du detta om årets julklappar?

NU är jag klar med alla Julklappar jag ska se till att Tomten delar ut från mig.

Jag köper inte till så många julklappar men när jag satt i bilen på väg på en promenad så hörde jag att man (minns inte källan) har räknat ut att i år (än så länge) så ligger medelpriset på en Julklapp på 451:- och att vi köper minst 1 julklapp på nätet …

När jag kom hem var jag lite nyfiken och satte mig och räknade med dock lite cirka varning på mina belopp. Mitt medelpresent ligger på 812:– och 9 av de är köpta på nätet. Detta kan dock att göra att nu när jag har en dotter som är tonåring så är antalet presenter inte längre det väsentliga och att det räcker med just en dyr present för att höja på det där medelvärdet som undersökningen syftar på.

På Aftonbladet finns även en artikel där man har skrivit att var och en av oss lägger ca totalt 3100:- på att köpa Julklappar i år. Den siffran speglar verkligen inte mina inköp tyvärr …

Vågar du räkna på medelvärdet på de du har köpt, hur många och hur många av de som är beställda vi nätet?


Intressant att räkna ut tyckte jag och jag blev inte speciellt förvånad på siffran. För ett par år sedan räknade jag ut medelinköpet i butiken (när jag hade en) och det låg på ca 900:- … Statistik kan allt vara lite intressant för vad säger den egentligen om oss och/eller mig?

När började vi köpa Julklappar överhuvudtaget?

Att dock inte förglömma dessa på listan nedan som innehåller det viktigaste att tänka på under Julhelgerna <3 Tyckte att det var så fint att ledningen istället för att ge all personal en liten blomma eller en present som man inte ens troligtvis minns efter ett par månader valt att ge den summan som detta hade kostat till Stadsmissionen. Bra tänkt och bra gjort! Bara något litet som kan göra en skillnad denna dagen på året som är så känslig och inte alltid välkommen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *