Bruschetta …

Att jag älskar italienska smaker som italienskt bröd, färsk tomat, olivolja, vitlök, basilika och salt är inte speciellt konstigt.

Minns så väl en gång när jag var runt 14 år och åkte med en väninna till hennes mormor som bodde på landet. Där gjorde jag bruschetta till alla som var där för att sedan leka med hennes hundar. Minns detaljen att jag gjorde bruschetta men inte så mycket annat =)

Gott blev det då det är rätt så svårt att misslyckas med detta …

Denna väldigt enkla antipasto kan man även äta som en lite god tapas om man så önskas eller som vi gjorde den gången som huvudrätt då vi åt mängder av det…

Rosta ditt favoritbröd (helst vitt bröd tycker jag). Skär en vitlöksklyfta i två delar och gnugga den på brödet så att smaken fastnar, skär några färska tomater i små tärningar att lägg de på de rostade brödskivorna.

Jag brukar ställa tillbaka i ugnen ett par minuter för att sedan ha lite olivolja, basilika och salt på mina bruschetta. Voilá så är något väldigt smarrigt färdigt att njuta av till ett glas vin…

Kom ihåg att det heter bruschetta, till skillnad från hur de flesta uttalar ordet i Sverige så är det rätta uttalet ”brusketta” då ”che” uttalas ”k”. Mitt namn uttalas av samma anledning ”Mikela” då jag heter Michela =)

En liten lektion i italienska språket denna tisdag kväll …

 

2 thoughts on “Bruschetta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *