Omdöme Hotel Capo Bay Cypern …

Vi är alltså hemkomna från en vecka semester på Cypern där vi har bott på hotel Capo Bay, ett hotel som hos Tui har 4 + och hos Ving 5 i omdöme. Inget billigt hotel att boka och därför har jag nog en benägenhet att tro att ett hotel som har 5 stjärnor hos ett resebolag ska vara helt amazing. Både Tui och Ving har detta hotel i sin katalog.

Vi hade halvpension, med frukost och en måltid (lunch eller middag) inkluderat i priset.

Tänkte ge mig på ett omdöme så att alla som funderar att åka hit kan läsa ett någorlunda objektivt sådant då bilder och beskrivningar i katalogerna ger inte alltid den där rättvisa bilden som vi gärna vill kunna ta del av.

Rummet vi hade var rätt så stort med en rimlig toalett med badkar och balkong mot havet (med dock en parkering emellan). Både vi och Ann-louise och Saga bodde i det vi tror är den äldre delen då en som vi tror är nyare skilde sig lite från de övriga.

Positivt är att du kan boka dina solstolar kring poolområdet från ankomstdagen till avresedagen så att du alltid har detsamma och slipper det där med att gå upp och tinga en för att komma tillbaka senare.

Stranden med det klårblåa vattnet ligger bara 100 m från hotellet vilket är fantastiskt. De solstolarna är dock alltid upptagna men att gå ner till stranden tar 1/2 minut från våra vid poolen så inga som helst problem. Vattnet i havet är verkligen helt bellissimo och läget på hotellet är därför toppen.

Dyrt … Att beställa en cola, en vanlig kaffe eller en mineralvatten kostar runt 45:- oavsett om du beställer den via poolservicen eller vid lunchen/middagen som annars är inkluderat vid halvpension. När jag skulle checka ut idag så betalade jag hela 1600:- endast för dryck till maten och för 4 drinkar. DET är alldeles för dyrt och definitivt att lura sina kunder när man redan har köpt halvpension och kräver 50:- för varje dryck till maten?

När vi har legat vid solstolarna har vi dock gått iväg 200 meter och köpt vatten/cola vid en kiosk för 1/3 av priset så något som rekommenderas men kaappast att man kan köpa med sig de även till de redan betalda luncherna/middagarna? =)

Priserna är alldeles för höga för dryck och maten är faktiskt dålig med undantag för sushin på restaurang Koi som är en av de tre restaurangerna som tillhör hotellet. Sushin är god men däremot är personalen just där dryga och väldigt långsamma …

Denna vita dröm tillhör också restaurang Koi men här njuter vi framförallt om en god drink, testa favoriten Coco Chanel, ett tips.

Både Ann-Louise och jag trodde utifrån hotellets beskrivning på Tuis och Vings hemsidor att detta hotel vände sig framförallt mot vuxna så vi blev rätt så förvånade när vi märkte att det var rätt så många barnfamiljer som bodde här. Just för att man själv har haft små barn men kommit ifrån den perioden då hon numera är en tonårsdotter så tycker jag att det är rätt så skönt att bada i poolen utan att barn gör bomben i vattnet bredvid mig.

Har du därför barn så är det flera barnfamiljer som väljer detta hotel men om du vill ha ett som är mer vuxet hade jag nog valt något annat alternativ.

Här fick du en liten sammanfattning om vad jag tycker om det hotellet där vi har tillbringat en underbar vecka. Avslutningsvis hit åker man för det vackra och klara vattnet och för att sola.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *