Ingen bra dag före Julafton …

Det är ingen bra dag för min del idag. Den började med att jag hade ont i magen när jag vaknade för att sedan fortsätta i en lite mer ”dämpad” sinnesstämning trots att vi hade mycket folk och några möbler sålde. Vid 16 kom min lilla med ett stort leende, hon hade under dagen varit och köpt lite julklappar med sin pappa och bror och då det är många förväntningar kring Julen som barn så syntes detta i hennes glittrande ögon.

Med mig hade jag min någorlunda nya systemkamera som hon lånade för att fota lite och sedan tänkte jag inte mer på kameran förrän jag insåg 100 meter från butiken (efter stängning) att jag hade glömt den. Bestämde mig för att ändå gå tillbaka då jag ville ha den för att fota finare och bättre bilder och då jag hade tagit bilder i butiken med den för nya uppdateringar på butikens facebook sida.

När jag kom tillbaka till butiken insåg jag att den var inte där jag hade placerat den men kom då även på att Nicole hade den sist. Kollade runt, ringde Jessica för att fråga om hon hade flyttat på den innan hon åkte till Olofsbo men icke, ringde Nicole som redan hade hunnit hem och hon hade ingen aning.

Då hon lät lite nonchalant så tappade jag tålamodet och det brast för mig i telefonen. Jag ropade till om att hon skulle komma och hjälpa mig leta och så blev jag totalt utmattad över att behöva ta itu med att hon hade kanske lagt den någonstans utan att tänka sig för var och att troligtvis hade någon idiot tagit den ifrån bakom kassan där hon säger att hon hade lagt den.

Förutom kameran försvann även andra saker så jag blev så ledsen att lillan själv började gråta då hon såg och förstod min sinneastämning. Jag ville bara hem med min förbaskade kamera som kostade över 8000:- !!! Och … förutom detta ville jag försöka se till att det blev lite myskänsla hemma hos oss då det är Julafton imorgon och mys är ett nyckelord för dagen.

Omöjligt då jag var verkligen ledsen och kände att ”det räcker med stress” och ”pengar som bara försvinner” i tomma inget. Väl hemma grät jag i köket medan jag diskade och Nicole i sitt rum för att komma till mig med sina sparpengar som hon har fått ihop för att en dag köpa sig en valp. Hon ville ge mig dem som hjälp för att köpa en ny kamera då den hon förstod att den var så viktig för mig.

Ännu mer dåligt samvete för att jag förstörde hennes stämning för en materiell ting!!! Att redan vara stressad för en massa saker är inte bra och när på detta la sig dagens stöld på då rann det över i den berömda bägaren. Jag erkände och efter en stund så försökte jag samla ihop mina tankar och göra det bästa av situationen. Vi kramades och bad varandra om ursäkt för att ligga och kramas i soffan framför teven och tända ljus.

Till dig/er som stal min systemkamera plus annat i min butik så tog ni inte bara en jäkla kamera ifrån mig ikväll men ni förstörde även det där ansträngningen till Julkänsla från min sida. Blir bara så jäkla arg över detta!!! Arg även på mig som tillät detta påverka mig … =(

Nu har lillan lagt sig efter att ha räknat julklapparna som hon får öppna imorgon, vi är sams men den arga och ledsna stämningen kan tyvärr inte göras ogjort och självklart har den påverkat vår kväll och morgondagens Julafton också men imorgon är även en ny dag för att leverera det som förväntas.

Efter 17 skulle jag ha träffat en person men nu skall jag istället sitta här hemma med Knut och titta på Victoria Secret Showen. Äta en massa godis lär jag iaf. inte göra då =) för den showen gör att det är nog det sista man är sugen på …

Jag hoppas att er dag har varit trevligare och att ni får en mysig Julafton med nära och kära. Skall lägga mig nu för att vila och få lite positiv energi, den brukar jag ha … =)

Just nu hoppas jag dock bara somna kl. 17.15 imorgon och vakna till lösta problem någon dag senare. DET är vad jag önskar mig av Tomten <3 och påminner mig själv att en kamera kan alltid köpas igen men att förstöra min dotters Julafton kan inga pengar köpa så jag lägger mig med ännu mer dåligt samvete och tårar i ögonen men även med insikten att imorgon är det en ny dag och med nya möjligheter till att släppa det som har hänt och att försöka lägga all min egen stress ifrån mig.

It`s Christmas för Gud sake Castellari!

IMG_2837

10 thoughts on “Ingen bra dag före Julafton …

 1. Hej

  Fy varför ska person ta saker från andra och förstöra…Massor av kramar till dej

  God Jul Kram Nettan

 2. Fy vad surt när folk inte kan hålla fingrarna i styr.
  Jag blev ledsen att läsa ditt inlägg..så trist när det blir så.
  Vet precis hur det känns när man är mitt i all stress som ni nu går igenom med butiksändringen. Allt måste ju klaffa..inte minst så att man får ihop det ekonomiskt. Dåå är det extra surt när andra förstör för en.. Här kommer i alla fall en Stooor julkram, och vänta bara, det kommer att bli riktigt bra det där. God Jul!

  1. Tack snälla … Kände verkligen att all positiv energi som man försöker ha och låtsas ha ibland bara försvann helt igår … men idag är det en ny dag och så får jag tänka att på torsdag ringer jag försäkringsbolaget och hoppas att den stora summan man betalar för den hjälper när det väl behövs …
   Ekonomi är kanske ytligt men den behövs för att förverkliga vissa saker … =)
   En stor kram till dig …

 3. Vill önska dig en riktigt fin och God Jul ! Hoppas du mår lite bättre nu och jag beklagar verkligen det som hänt. Hoppas dom som stal från dig skäms ordentligt ! Krama om din dotter nu och njut . Kram // Berit

  1. Tack Berit, tror nog inte att de gjorde det men själv skäms jag över att ha låtit en kamera förstöra lite av det som skulle ha varit en mysig kväll för min dotter … men är inte perfekt och mitt i all stress så kunde jag inte styra mina tårar … =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *