Julafton …

Förra Julen överraskade jag min syster genom att vid 23 tiden den 23/12 sitta i hennes vardagsrum iklädd Jultomte och firade Julhelgen med dem och mamma som också var där. Åkte hem den 25 för att åter jobba. En kort men ack så trevligt besök.
1680169
Julafton morgon med min systerdotter Matilde, förra Julen.
1678998
I år sitter min lilla syster med min mamma i hennes nya underbara lägenhet mitt i centrala Bologna och förhoppningsvis får hon en mysig Jul med insikten att även om vissa traditioner  firas genom att familjer träffas och umgås och att detta gör att vi andra kanske inte riktigt får samma känsla, så hoppas jag ändå att hon tänker att i år är hon en friare kvinna än vad hon var för ett år sedan då hon levde i ett osunt förhållande.

Förra året var det trots allt bara en ”fasad” utåt och för sig själv, i år även om granen är mindre, paketerna färre och barnen kommer dagen efter så har hon åstadkommit något stort som många ändå inte alltid klarar av att göra. Bryta upp med något som inte får dig att må bra, oavsett orsakerna, för att våga satsa på din egen lycka som inte alltid kommer direkt men som en dag kommer … Styrkan att våga stå på egna fötter och själv och att ha gjort det är ändå den bästa presenten hon kunde ge sig själv och sina barn.

Facebook uppdateras med glada bilder på lyckliga familjer och granar prydda som om de kom från senaste inredningstidningar. De kanske visar en verklighet just hos dig men tror också på att vissa, som ofta sker genom sociala medier, även visar det som förväntas mer än det som är.

Vi människor är lite märkliga i detta …

Vår morgon startade här med att jag tog våra julklappar till sängen, lyfte upp Knut till den också så att han fick vara med och så turades Nicole och jag med den roliga aktiviteten att öppna paket.

Nu var det bara paket från mig till henne, från henne till mig och från min kollega till oss. Nicole tjöt av lycka när hon fick en enklare tröja  från Odd Molly (hennes första från detta märke, men andra jag köpte då den första blev också stulen), ett par shorts i guldiga paljetter som jag hade köpt i Bologna när jag var där för några månader sedan, en necessär från Victoria Secret med parfym, en väska med dödskalle från Ester Elenora men den riktiga presenten är dollar att göra åt när vi åker till NY (en resa jag vann) i mars.
IMG_2880
Då kan hon spendera dem i butiker som säljer just sådant hon önskar sig till mycket bättre priser än hemma. Själv fick jag olja och lite annat i den goda doften Satsuma från Body Shop och från Jessica underbara mjuka innetofflor och morgonrock.

IMG_2853
Självklart fick våra små djur även var sin present och vår hamster Molly fick nog den roligaste presenten av de alla. En egen tunnel =)
IMG_2857
Från Jessica underbara tofflor och en mjuk morgonrock …
IMG_2873
Nu har lillan och jag fem gemensamma timmar kvar innan hon får en riktig Jul med julgran, en massa paket, Julmat och stor familj. Nästa år är hon hos mig hela dagen och då kan jag lova att den sista platsen vi kommer att vara på är här.

Nästa år skall vi fira med min syster och barn så att jag också får lite av det som förknippas med Julen <3 Önskar er en fantastisk dag med en massa god mat, umgänge och kärlek.

Ställ inte för stora krav på denna dag och njut istället av att umgås istället för att se till att maten, dukningen, presenterna är perfekta. Perfektion glömmer man ändå … Igår var Nicole i butiken när min tredjedelskusin kom in för att kolla sin möbel som vi har lånat till butiken. Visade honom bilden på den smala granen som är hemma hos oss och förklarade Nicoles missnöje och mitt försvarstal om att man behöver inte vara som alla andra, att det är det som är annorlunda man kommer att minnas.

Min underbara kusin Fredrik sa då till min dotter: ”Det är just därför du aldrig kommer att glömma din mamma Nicole, henne kommer du alltid att känna igen”. Hahaha! Så sant så =)

Nu skall jag först ringa polisen för att anmäla stölden av kameran mm. för att sedan njuta av dessa gemensamma timmar med min dotter <3

 

 

 

 

3 thoughts on “Julafton …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *