Dagens ”juliga” tankar …

Efter att ha ätit frukost och öppnat våra paket tog Nicole och jag en promenad i regnet och blåsten för att rasta lite Knut och oss själva.
IMG_2878

Vädret höjde inte riktigt julstämningen men så får man tänka att det är ändå mörkt där ute när man sitter inne och äter och öppnar paket på kvällen. Man får helt enkelt använda fantasin och låtsas att det är 10 cm snö, inställningar … =)

Något som jag tycker är även viktigt för oss som kanske har firat kvällen själva är att inte skriva eller säga att vi har varit ”ensamma” för det ordet är laddat, i mina öron och ögon, med en negativ klang om ensamhet, något som ingen vill vara, en slags offer inställning som jag inte gillar.

Vi har suttit istället själva då vi kanske har barn som firat kvällen med sin andra förälder, vi kanske har en liten släkt som kanske inte finns i Sverige eller som bor långt ifrån vår egen stad eller som kanske har himmeln som sin adress. Vi kanske har suttit själva därför att vi är ikväll sjuka, därför att vi kanske jobbar eller av andra olika orsaker som egentligen spelar mindre roll. Kontentan är att i vissa delar av världen firas inte ens Julen så förstora inte upp något därför att alla andra gör det omkring dig och tänk aldrig tanken på att du är ensam men kanske att du är själv för kvällen.

Jag var välkommen att fortsätta Jul firandet med Nicole hos hennes pappa med familj och släktingar men kände även att det gjorde mig inget att sitta här hemma med Knut denna kväll. Vi har tom. haft det riktigt skönt i soffan då jag är psykiskt lite utarbetad =) och behövde nog mest av allt av medicinen ”vila”.

Teven har bjudit på Victoria Secret showen (godiset låg framme och under den timman rördes inget =) och på en romantisk komedi. Timmarna har gått och Julafton kväll är redan passerad. Kvar återstår inslagspapper efter alla paketen, en massa mat, mätta magar som snart infriar löften om hälsosammar liv och tomma plånböcker som köpte kanske mer än vad de hade tänkt.

Så är det för vissa men inte för alla, som alltid. Själv har jag bokat biljetter till Brodway, till den fantastiska musikalen ”The Lion King” som jag såg med min syster och min mamma i London men som jag nu skall njuta av med min dotter för hon är nu tillräckligt ”gammal” för att njuta av den upplevelsen.

HÄR kan du se en liten klipp av denna underbara musikalen. Minns mina misstankar om att bli besviken då jag kände att det var omöjligt att göra en musikal om djur när människor skall spela dem. Hur realistiskt skulle detta kännas? Idag vet jag att från första minuten rös jag av musiken och den skickligheten av artisteri alla visade prov på.

2009 var min syster, min mamma och jag i London för att fira min mor som hade fyllt 60 år och The Lion King gjorde oss alla tre mållösa.
8535_145681083659_4716422_n
8535_145713488659_503799_n 8535_145719258659_4529987_n
Nu skall jag gå och lägga mig men först en sista hälsning om att vakna till en ny dag med möjligheter <3
11434_188713828659_3969649_n
Mobilen ringde precis och jag är mållös!!! Detta är ett verkligt bevis på att Santa har fått mitt brev till Nordpolen! Mest av allt önskar jag mig nämligen julklappar man ej kan slå in =), eller både och =) men nu skall jag svara här …
IMG_2933

2 thoughts on “Dagens ”juliga” tankar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *