Ska jag eller ska jag inte?

När jag var i 16 års ålder hade jag en underbar Groenendal hund som fick vara 4 månader i karantän när jag, som 20åring, bestämde mig för att flytta till Sverige. Utan honom ingen flytt, han var helt enkelt min bästa vän och anledningen till att jag aldrig testade att åka och bo i USA då jag hade inga bekanta där och därför en omöjlighet att komma tid med en stor hund.

Jack (som han hette) och jag var då med i det italienska civilförsvaret som volontärer. Vi tränade i staden Modena tillsammans med övriga i gruppen, vi hade uppvisningar samt simuleringar med andra enheter inom civilförsvaret.

Har helt enkelt aldrig varit någon festprinsessa och medan andra tonåringar gick ut på disko så var jag med min Jack.

När han var runt 7-8 år skaffade jag en papillon valp som hette Bambi och efter henne blev det Borås lille gullegris Knut som var min trogna följeslagare i många år.

I december 2020 bestämde Nicole och jag för att längtan efter hund var alldeles för stor och tillsammans bestämde vi oss för att skaffa Frans, en liten blandras mellan chihuahua och pomeranian. Beslutet grundades på att hon skulle ansvara för honom på dagtid då jag jobbar i Lerum och visste självklart att jag inte kunde se till att han fick komma ut under alla de timmar som jag var iväg på. Insåg dock snabbt att tonåringar lovar mycket men kanske inte håller allt :) så en väninna och fd kund som sedan tidigare hade en underbar söt tik (samma blandning) fick Frans med löftet att hon skulle behandla honom som den lille prinsen han är. Ett löfte som hålls då han har det fantastiskt bra.

Som jag tidigare har berättat ska jag börja jobba i Borås från 22/8 och har därför bestämt mig för att från då låtsas att jag har en hund och därför gå ut och promenera de tiderna som om jag hade haft en och om jag känner, efter ett år, att jag är beredd för det jobbet som en hund ändå kräver köpa mig en dobermann <3

När jag var med i Civilförsvaret hade min dåvarande bästa väninna just en så har både bott och umgåtts mycket med denna ras. Har sedan flera år även koll på Altobello kennel som jag isf. vill köpa den ifrån och har även mailat de … De finns i Kroatien och är en av de mest kända kennel i Europa gällande just dobermann.

Fördelen med en stor hund är att jag kan gå promenader utan att känna någon större risk för att något ska inträffa (har ju blivit skrämd vid 2 tillfällen av främmande män), att jag inte kan ligga från 17 på eftermiddagen och titta på Netflix en hel kväll, att jag kanske åter kan hitta ett intresse som att gå på kurser med hunden och att den kommer isf. att skaka om lite mitt annars rätt så bekväma liv :)

Nackdelarna är förutom jobbet att ha hund att det kanske inte är så enkelt att hitta någon som vill passa den vid behov. Det finns som alltid i livet en mängd fördelar men även en mängd olika nackdelar som talar för och emot … Ska därför inte stressa fram ett beslut och ta ett år på mig för att känna efter och överväga allt så gått det går och min dotter har nu varit tydlig: det blir isf. min hund <3

Ser ni mig gå runt med en låtsashund i Borås från augusti vet ni nu anledningen till detta :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *