3 intressanta dokumentärer på HBO …

Igår vid 10 tiden tog jag med mig Frans och åkte till Varberg medan min dotter var hemma med Molly. Hon fick en fantastisk sen kväll då min fd kollega Mikael med vänner ringde på dörren i tron att jag var hemma så det blev istället hon och väninnor som var hos oss som blev bjudna hos grannen :)

Blev lite glatt överraskad när jag tog med mig Frans på en lunch på en restaurang i Varberg och han fick komma in. Utomlands är det mer vanligt än ovanligt att små hundar är välkomna om de ligger i mattes/husses knä men inte alltid en självklarhet här i Sverige tyvärr …

På eftermiddag/kväll blev det 3 intressanta dokumentärer och lillkillen kamouflerade sig på den sköna pläden jag hade på mig i soffan.

Dokumentären om Tiger Woods (HBO), inte för att jag gillar golf men för att jag fick en inblick i hans historia där han redan som bebis präglades av sin pappa till att bli den han sedan blev. Ett exempel på den behavioristiska psykologin där en av de kända namnen inom denna lära, Skinner, påstod just att man kan få vilket barn som helst att bli det man vill genom betingning.

Nästa film vi såg var ”Just Mercy” (HBO) en stark sann skildring av Brian Stevenson (som även har en riktig intressant dokumentär på Netflix) en ung advokats kamp för rättvisa när han försvarar en man som har blivit dömd till döden trots att det fanns bevis på hans oskuld. Stark och alltid aktuellt då den tar upp den rasismen som fortfarande präglar samhället.

Den tredje dokumentären vi såg heter ”The Inventor” på HBO, den sanna historien om Elisabeth Holmes som startade ett företag som skulle revolutionära hälsovården. År 2014 värderades hennes företag till 9 miljarder dollar men två år senare kom det fram uppgifter att allt var en bluff. Rättegången mot henne startar i mars. En intressant skildring om hur hon lyckades få kända investerare och tunga namn att tro på något som inte existerade, hon levde efter ”fake it until you make it” men lyckades aldrig nå i mål.

3 mycket intressanta sanna historier om människor …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *