Att bli rädd under en promenad …

Ikväll hade Nicole 2 kompisar här hemma och då de skulle laga tacos och umgås så tänkte jag befria de från min närvaro genom att ta en promenad med lite tempo (utan Knut) för att få lite syre och för att själv njuta av den fantastiska vädret som är ikväll.

För ca 6 år sedan var jag ute och tog en PW en tidig söndag morgon, gick vid Göta,  Kyrkogården St Sigfrid/Blå Stjärnan för att sedan gå mot centrum igen. Just den tidiga morgonen var inte en bil och inte en människa ute i just det området förutom en bil som körde sakta sakta mot mig och väldigt nära trottoaren där jag gick.

Alla mina sinnen reagerade snabbt och sa ”F A R A” och det enda jag då kom på att göra var att börja vinka mot någon som inte fanns (vilket dock inte de i bilen kunde veta).

När de körde sakta förbi mig såg jag att de hade luvor på sig och så körde de sakta förbi mig medan jag vinkade hysteriskt mot min osynliga vän med ett leende på läpparna (helt klart ett riktigt oäkta sådant).

IMG_7266

Den gången är jag av någon anledning säker att något hade hänt om jag inte hade skådespelat som jag gjorde och efter den gången undvek jag att gå där själv.

Ikväll 6 år senare och inte en tidig söndag morgon men en ljus torsdag kväll runt 1830 kände jag att jag ville ta den där promenaden igen vilket jag djupt ångrar.

Kanske 100 meter innan där ”paniken” tog över min kropp den gången så inträffade ungefär samma sak.

Inga andra bilar, inga människor, bara jag när en liten bil med två killar/män i kör sakta förbi mig, tittar lite för länge på mig och så svänger de till höger för att köra runt några fabriker, komma ut på samma väg igen och åter köra mot mig. Just då använde jag mig av min ”vinka mot ingen” taktiken samtidigt som jag låtsades åter prata i telefon och le …

De körde sakta förbi mig och åter svängde till höger vid samma ställe vilket fick mig att första att de ville komma mot mig en tredje gång. Började skynda stegen och mötte de hela fyra gånger men vid fjärde tillfälle kom tack och lov en person längre bort på gatan vilket även de uppmärksammade. Passade då på att springa också tills jag kom åter bland bilar och människor.

Kan självklart inte säga vad som hade kunnat hända ikväll, de kanske bara ville titta lite extra på mig 4 gånger (konstigt dock =) och köra runt för att just kunna göra detta men min upplevelse var allt annat än vad jag hade sett fram emot när jag tog på mig skorna för att ta en skön kvällspromenad.

Ett löpningspass blev det istället.

Lärdomen är att endast gå där folk rör sig för risken att något kunde ha hänt påminde mig om hur utsatt man är i en sådan situation.

Efter två liknande händelser i samma område så lovar jag att jag aldrig någonsin kommer att gå där själv …

Nu är jag hemma, tagit ett varmt och avkopplande bad och njuter nu av en kopp kaffe medan Nicole och Matilda har stängt in sig och nog tittar på film.

Var rädd om dig när du är ute och gå ensam bara på tider och ställen där folk rör sig <3

13 thoughts on “Att bli rädd under en promenad …

  1. Men nu var klockan bara 1830 och fortfarande ljust men har lärt mig att inte gå där lite folk rör sig på för att minimera de risker som tyvärr verkar drabba flera … <3 Kram

 1. Helt bedrövligt att man inte kan röra sig fritt. Tur hade du <3 Det där med män i grupp. Nu gäller det ju naturligtvis inte alla men de som sysslar med sådant här.
  Jag låter aldrig mina vuxna eller halvvuxna gå själva i lilla Kinna under kvälls och nattetid. Det går inte längre. Kram

  1. Jag som redan är en hönsmamma och inte tillåter att min dotter går hem själv vissa tider kommer bara att bli värre vilket är både bra och dåligt. En obehaglig upplevelse och en påminnelse om att vi alla skall tänka till före tyvärr för vi lever i ett samhälle där trygghet är inget självklart och måste nog anpassa oss till detta genom att åtminstone inte gå själva på en promenad och hålla oss på väl trafikerade gator. Fick reda att en bekant har haft samma upplevelse precis på samma ställe så skall definitivt hålla mig borta från samma runda. Kram <3

 2. Hej Michela!
  Ja det är för bedrövligt att man inte ska kunna ta en skön promenad och njuta av ensamhet och lugn! Tur att det gick bra med dig!

  Jag bor ju på Gran Canaria där liknande grej hänt mig mitt på dagen och MED folk på gatorna! Men den mannen hade lätt kunnat stanna bilen och rycka in mig utan att någon skulle hinna stoppa det! Nu vinkade han ”bara” argt åt mig att sätta mig i hans bil!! :-( Jag skakade argt på huvudet tillbaka 3 gånger sedan stack han!!

  Kram från mig!

  1. Hej Ulrica <3
   Ja, hemskt att det skall vara så för av den anledning har jag undvikit att gå de tidiga morgonpromenaderna jag tog en gång i tiden men trodde nog inte att kl. 1830 en ljus kväll skulle medföra några risker .. Antingen får man gå i sällskap eller på gymet för vill inte uppleva den risken igen <3
   Skönt att bo på Gran Canaria året runt? Målet är att bo utomlands några månader om året i framtiden ... <3
   Kram

 3. Gud va läskigt!!
  Jag har varit med om liknande händelse där en man t om gick ur sin bil ochbörjade gå efter mig, varpå jag sprang för livet….. som tur var jag snabb på den tiden. Jag glömmer aldrig den skräcken som infann sig i mig då,och detta hände när jag var tonåring.
  Kram

 4. Hur många kvinnor har upplevt det där ?Ögonblicket när det var så nära…så nära att man känner att detta kunde varit livsfarligt…signalen fara fara…
  Har själv upplevt det flera ggr…väninnor till mig flera ggr…
  Det borde tas statistik på det och se detta i siffror…det finns rovdjur där ute och vi kvinnor är medvetna om dem…och är rädda.
  Tar taxi hem, rör dig inte i vissa områden själv, väljer att springa på gym ist för i skogen, bär självförsvarssprayer mm, listan kan göras hur lång som helst…
  Detta måste tas på allvar, att någon gör något åt detta, jag hoppas det kommer göra det snart….tills dess så får vi som uppfostrar pojkar ta vårt ansvar och lära våra framtida män hur de ska behandla flickor och kvinnor…

  1. Otroligt att så är fallet samtidigt som jag blir arg över att mina tankar är att jag skall löpa på ett gym även när det är skönt ute bara av den anledning att något liknande kan hända och nästa gång utan den turen jag hade vid detta tillfälle.
   Blir ledsen över att känna att jag är så kontrollerande som jag är mot min dotter men är det så konstigt i den miljön vi lever idag?
   Ja, något borde göras för svaret ligger inte i att tjejer och kvinnor inte skall våga ge sig ut själva för en promenad …
   En massa kramar <3

 5. Hej! Jag har alltid larm o pepparsprej på mej, då jäklar får dom en dusch!
  Har som tur är aldrig behövt använda den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *