Svenska & italienska Påskägg …

Påsken närmar sig och om jag som yngre bytte gardiner och pyntade hemmet i gula nyanser så har den hysterin om Påsk pyssel bytts ut med en enklare variant: köpa Påskägg och tulpaner … Enough för mig iaf. som skulle bara bli stressad av all den fix som jag tyckte var roligt för 15 år sedan men som jag ej längre förstår idag =)

Känns nog som att de flesta har gått ifrån det där med att ”byta gardiner till Påsk och Jul” … Eller har jag fel och utgår bara från mig själv gällande detta påstående?

Hur som helst köper jag Påskägg till min lilla, hennes bror och så något litet till lilla mamma som har kommit hem till Borås efter närmare 4 månader i Bologna hos min syster.

Tyckte att ägget med mamma och barn kanin var lite extra gullig då jag skall ge det till min dotter <3

IMG_1081

IMG_1084

IMG_1086

Hon önskar sig dock framförallt de ljusgråa Superga skor då hon lik mig älskar dessa italienska sneakers …

En liten skillnad gällande Påskäggen mellan Sverige och Italien är att i Sverige så köper man ett ägg i papper som den på bild för att fylla den med lösgodis av diverse slag medan i Italien har vi stora ägg i choklad med en överraskning i.

Tänk er stora Kinder ägg så får ni en bild om hur de italienska Påskäggen ser ut. Kinder som ägs av Ferrero (italienskt) är bara en av de italienska bolagen som tillverkar just sådana till Pasqua som Påsken heter på italienska.

Googlade fram en bild så att ni kan få se hur olika Påskägg kan se ut i matbutikerna i Italien.

uova-pasqua-scaffale

kinder-gransorpresa-mini

Man kan även köpa i specialbutiker egna tillverkade på plats med dyrare presenter i också … Allt är possibile helt enkelt <3

En liten kuriosa om en liten skillnad mellan mina två länder <3

4 thoughts on “Svenska & italienska Påskägg …

  1. Via Boezio, 6, Rome, RM Hej Tack för din superblogg , följer dig varje dag , har nu en fråga jag o min särbo ska åka till Rom en vecka i maj o bo på OM2 på denna adress undrar hur man tar sig med transfer på bästa sätt ( o billigaste ) från flygplatsen ? Kram
    från en gammal 60 plus

    1. Hej Anna Stina, vad snällt av dig att du följer men jag är inte från Rom själv så har lite svårt att hjälpa dig i den fråga tyvärr … Gammal är du inte bara för att du är plus 60 … Nya tider gör att vi har förmånen att vara yngre i sinnet och det är ändå det viktigaste <3 Njut av din resa ...

  2. Hej Michaela! Vilken trevlig blogg! Om du skulle ha vägarna förbi Stockholm, så hittar du goda italienska påskägg hos oss :) Vi tar in dem själva från Italien. Du hittar oss på Vasagatan 50, där vi har ett litet italienskt café. Hälsningar, Linnea

    1. Men så mysigt Linnea, älskar italienska Påskägg med en liten sorpresa inuti =) Nästa gång jag är i Stockholm ska jag besöka er <3 Tack själv för att du följer ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *