Lite smått om mig …

Född och uppvuxen i staden Bologna i Italien där jag bodde i 20 år. Mamma svenska, pappa italienare (som bor i himlen), min lilla syster Melissa (7 år yngre) bor i Bologna med mina syskonbarn och har nyligen funnit åter kärleken. Så glad för hennes skull <3

Angående min lilla ”fobi” som jag beskrev på bilden ovan gillar jag inte fötter och därför gillar jag självklart inte icke vårdande sådana. På sommaren kan jag inte annat än att titta på hälarna på människor i sandaler/flippisar. Pedicure rekommenderas i många fall :) Har även svårt för människor som smaskar när de äter eller som slickar sig på fingren under lunchen/middag (fler än du tror som gör det :)

När det gäller musik så gillar jag Kenny Rogers, John Denver men självklart även lite mer ”modernare musik” samt de italienska låtarna som förflyttar mig tillbaka i tiden till då jag bodde där i min barndom och ungdom.

Älskar vissa märkesväskor men går oftast utan så mer en grej jag har än en egentlig behov. Lite av en kvinnlig grej som delas inte av alla men nog av många som dock förhoppningsvis är kanske mer flitiga i sin användning av de. Har dock sett en Celine väska som jag bara ”måste ha” …

Denim och vit t-shirt/vit skjorta och vita sneakers är vad jag trivs nog bäst i … Viktigt dock att de vita sneakers är vita så varje år köper jag ett par nya Superga i vit skinn. Har aldrig varit den där tjejen/kvinna som trippar runt i högklackade skor även om jag lovar mig själv att bli lite mer av det ibland, dock med dåligt resultat.

Gillar vintriga miljöer men kan inte åka skidor och därför väljer jag ofta och gärna semestrar till städer (gillar lite kultur) eller att bara njuta av att ligga i skuggan och läsa böcker.

Aldrig varit en festprinsessa och lär nog aldrig bli det heller. Gillar att sitta och prata i mindre sällskap men ogillar stora fester då det där kallpratet (att prata om ingenting) tråkar ut mig.

Är mer introvert än extrovert. Kan självklart agera socialt men behöver min ensamma tid för att ladda batterier.

Är ingen finsmakare, älskar italiensk pizza och hade nog kunna äta det 3 ggr i veckan om jag hade kunnat. En mysig trattoria väljer jag framför en Michelin restaurang. Förutom det vattnas det i munnen av gnocchi al pomodoro och tortellini in brodo, självklart ska de ätas i Bologna med en massa parmesanost. För övrigt älskar jag kapris och som godis väljer jag sötlakrits trots att jag ska undvika för mycket av det då jag har högt blodtryck.

Har alltid önskat mig att lära mig spela tennis men som vuxen är det bara privatlektioner som gäller om jag nu inte får ingå i ett barngrupp :) Drömresan går fortfarande till Montana (undrar om jag kommer dit någon dag) men har förhoppningen att nästa februari tillsammans med min väninna möta upp våra döttrar på Bali då de ska ut och resa efter Jul i 3-4 månader.

Är nog svår (omöjlig tycker många) att dejta då jag tappar snabbt intresset, hör inte av mig och har kanske inte den där romantiska bilden av ett förhållande, lite cynisk helt enkelt gällande den delen av livet som många längtar efter samtidigt som jag har svårt att kompromissa efter att ha bott själv så länge som jag har. Hoppas dock att någon kan få mig på fall en dag för vill helst inte vara själv resten av mitt liv :

När jag bodde i Italien var jag med det italienska Civilförsvaret med min hund, Jack en Groenendal som sedan fick vara i karantän här i Sverige i 4 månader innan jag fick hämta honom. Hade aldrig flyttat utan honom.

Lite små fakta om mig innan jag nu ska faktiskt sova, den där fredagströttheten är rätt så skön när man väl ligger i sin säng och kommer du på någon fråga så är du välkommen att ställa den.

Buonanotte <3

8 thoughts on “Lite smått om mig …

  1. Kul att få veta lite mer om dig! Har tittat in här då och då men aldrig kommenterat. Du är en mycket vacker kvinna. :)

    1. Tycker att det är trevligt när ni som läser kommenterar för även om jag ser att många läser känns det mer levande när några ord kommer från er så tack för att du gjorde något du inte brukar :)

  2. Sånt här är så himla kul att läsa tycker jag! Det är därför jag läser en blogg, för att få veta mycket om personen som skriver, det är väldigt intressant med människor och spännande att få följa med lite i deras liv!

  3. Ballt har också en Svensk morsa och en Italiensk pappa i himlen men är född i Florens men har väl bott i Sverige under hela mitt liv förutom sista 10-12 år då jag bott i Marbella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *