Gapiga barn på restaurang? …

Jag pratar så klart inte för alla i min ålder men tror att många som själva har kommit över den där bebis/barn perioden och har vuxna barn uppskattar semestrar utan gapande och skrikande barn, vilket man kan idag undvika då vissa hotel faktiskt förbjuder mindre barn.

Men hur ser det ut på restaurangen? Försöker tänka om jag själv har vid något tillfälle känt en stor irritation över barn som springer, ropar och ropar (nej, alla barn gör inte det så klart) men tycker nog inte att det är så vanligt även om jag själv ibland har nästan velat gå fram till föräldrarna för att be de ha lite koll på sitt barn.

När man går på restaurang ingår liksom rätten av att kunna få möjligheten att njuta av en lugn kväll men den personen man går ut och äter med. Vi vet samtidigt svårigheterna med att kanske hålla barnen lugna i 3 timmar om man är ute men många är till gränsen av oförskämda när föräldrarna till barnen kanske inte tar hänsyn att de inte är själva på restaurangen och att gästerna betalar för den där lilla lyxen av en middag utanför sitt egna hem.

En restaurang, Toccoa Riverside i Georgia har nu tagit ”lagen i egna händer” och hittat det de tror är en lösning på problemet. De debiterar helt enkelt föräldrarna till barnen som inte kan uppföra sig inom rimliga krav med 50 dollar extra. Självklart har detta provocerande beslut lett till många upprörande röster men även till sådana som tycker att de gör helt rätt.

Vad tror du? Går jag på middag på kvällstid så finns nog den där förväntningen att jag ska komma till en trevlig miljö där föräldrarna har uppfostrat sina barn eller uppfostrar de där och då men ska de betala extra för detta? Själv hade jag nog begärt en doggy bag och gått hem men vad hade du gjort och vad tycker du om beslutet som denna restaurang har tagit?

Hittade ingen ny bild från en middag så får använda denna nedan som togs i somras. Här firade vi Mikkan, 35 år och jag hade kunnat vara deras mamma, haha!

Imorgon ska två väninnor komma på middag och jag är ingen kock direkt så gissar att min morgondag kommer att se ut ungefärligen som bilden nedan. Kände mig nämligen träffad och log när jag såg den just pga. igenkänning :)

2 thoughts on “Gapiga barn på restaurang? …

  1. Först och främst: Vilka absoluta bombnedslag på bilden! :O Jag hade typ lagt mig på rygg i en lerpöl för er alla fyra så ni kunde trippa över mig för att skydda klackarna… :D

    Jag tycker det låter som en bra idé! Hur barn beter sig är ju föräldrarnas ansvar. Och kan de inte uppfostra sina barn själva eller om det stör övriga gäster, får man ju vara öppen för andra alternativ. De enda som reagerar negativt på det är troligen föräldrar med små barn som själva befunnit sig i den sitsen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *