Pepparkakshus och brist på B12 …

När jag la på instagram en bild på min juliga lampa verkar många ha trott att jag hade gjort ett gulligt pepparkakshus nu när det är snart december.

Blir väldigt smickrad av denna tro men nej detta är just ett gulligt lampa som ska sprida lite trevlig Julkänsla …

Har många hus i alla dess olika former numera i min lägenhet :)

Förresten ringde den läkaren i Gbg som skickade remiss på att jag skulle ta en massa olika blodprover och fick reda på att jag har brist på B12. Minns inte riktigt om han sa att jag låg på 130 eller 140 men något sådant var det och en gastroskopi ska göras. En av mina kollegor som är sjuksköterska sa att under 250 ska man utreda vilket man nu gör.

Kanske inte direkt en längta efter att få en slang ner i halsen men tycker att det är bra att kolla det som ska kollas. Recept på B12 har jag självklart också fått som jag ska hämta ut imorgon och så visade blodproven att jag inte har kommit ur klimakteriet, i m still there :)

Någon av er som har gjort en gastroskopi? Eller som har eller har haft brist på B12?

Som ni ser på bilden ovan syns att Nicole och jag har hämtat upp vår julgran… Jag tycker att det är ok att ta in julen redan nu men den 26/12 ska den vara bort. Plocka in och plocka ut tidigt är helt enkelt traditionen här hos Castellaris.

4 thoughts on “Pepparkakshus och brist på B12 …

  1. Gjort gastroskopi flera gånger. Inte så mysigt men det är snabbt över. Jag har inte ens tagit bedövning

    1. Låter som sagt inte mysigt men är inte så nervös av mig. Dock hade jag gärna bott i ett land där man blir nedsövd när man gör det bara för att jag älskar narkos :) Skämt åsido är det bra att det görs för att kunna utesluta anledningar till B12 bristen-

  2. Hej

    Du kan bli sövd här , jag blev de när de skulle undersöka magen för jag tycker de är obehagligt och var rädd att ha en slang ner. Nu är detta många år sedan så de kanske inte görs så mer

    Lycka till
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *