Från att telefonera till att att göra inköp …

Just nu när en ambulans körde förbi och Molly blev nyfiken …

Apropå ambulanser så vet ni att jag har tidigare berättat hur insomningstabletten Zolpidem har påverkat mig tidigare vid några tillfällen.

För ett år sedan exempelvis filmade Nicole mig när jag åt i sömnen, något som har inträffat även tidigare men då jag lite lättsamt ”anklagade” min dotter för att ha ätit upp något… Det visade sig dock att det var jag som var den skyldiga men dock utan att ens veta om det.

Jag går inte regelbundet på Zolpidem men sedan jag blev medveten att jag gick i sömnen och åt så har jag tagit 1/2 tablett vid de tillfällen jag har känt att jag behövde det …

För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande på snap av en person jag hade chattat lite med där personen tackade för ett trevligt samtal kvällen innan. Jag läste om meddelandet och ett stort ? uppstod i min hjärna. Det visade sig att vi hade pratat i 56 min. kvällen innan utan att jag ens minns det eller var medveten om det. Det roliga eller det märkliga är att han sa att det var jag som ringde via Snapchat påstod han. Följdfrågan jag ställde mig och honom var den självklara ”vad fasiken har jag sagt i nästan en timma?

Först och främst, jag skulle aldrig ringa en kille/man och för det andra hade jag inte ens någon aning om att man kunde ringa via Snap. Detta leder till en rätt så rolig slutsats som en kollega påvisade när jag berättade detta: när jag är under påverkan av dessa insomningstabletter så blir jag värsta datahacker :)))

En väninna berättade att hon shoppade kläder på nätet utan att vara medveten om det när hon använde samma tabletter, något jag inte riktigt kan skylla att jag har gjort men idag kom meddelande att jag hade ett paket att hämta ut men nej, inga kläder… jag har visst gått och köpt mig en blodtrycksmätare vilket jag förvisso behövde då min gamla inte fungerar längre …

Jag kan skratta åt det samt skämta om det men viktigt om han tar dessa tabletter att man verkligen lägger sig och framförallt lägger ifrån sig allt som har med datorer, telefoni då risken finns som i mitt fall att man gör saker utan att minnas och utan att vara medveten om det vilket är rätt så skrämmande.

Nog om det … För 31 år sedan när jag kom till Sverige för att se om jag ville bo här sommarjobbade jag med ett härligt gäng killar. Vi umgicks ofta och minns hur min mormor gömde sig bakom gardinerna när de skulle hämta upp mig (bodde hos mina morföräldrar då). Igår var jag ute och sprang med en av dessa killar och det var riktigt trevligt att få träffa på någon från den underbara tiden … Vi åkte till Byttorpssjön här i Borås, vi sprang 5,5 km och då vi pratade samtidigt så är jag mer än nöjd med min lilla prestation :) Nu håller jag tummarna för att jag får följa med igen då jag behöver någon som ”drar lite i mig” gällande löpningen.

Vissa av er frågar om jag fortfarande går till Kafé Orion på morgonen och även om inte dagligen gör jag självklart det för vad vore livet utan Babis? Imorse hade jag med mig en present till honom och vi var ett gäng som diskuterade en hel del politik medan Babis försökte sig på konsten att förklara tragedin som sker i Gaza.

Nu ska jag avrunda denna torsdag kväll med att hyra den nya ”Mission Impossible” på SF anytime då min syster har sett den på bio och rekommenderar den.

4 thoughts on “Från att telefonera till att att göra inköp …

  1. Åhh vad jag känner igen mig. Har beställt sååå mycket konstiga saker när jag tagit medicin. Både bra och dåliga grejer.

  2. Var längesedan jag såg Tania i din blogg, vart har hon tagit vägen? Hennes egen blogg verkar ha upphört, apropå Israel/Palestina, jag frågade henne om hennes ursprung en gång, jag tror eller minns att hon svara att hon är syrian från Libanon med judiska rötter. Hon kanske har släkt i Israel? Jag brukar själv resa dit, jag har vänner där i Tel Aviv, för dom gick det bra. Mitt hjärta känns tungt för kriget i Israel.

    1. Ja, vi har sagt länge att vi ska träffas men inte blivit av än … Tror inte att hon bloggar men följ henne på instagram så kan du skicka ett DM till henne där så ser hon nog den… Allt i världen känns så otroligt osäkert och självklart är kriget i Gaza hemsk oavsett vem (ursprung) som blir dödad. Kriget drabbar oftast de som inte ens vill ha det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *