Lite från Schweiz …

Hemkommen från en kortis till Schweiz

Zurich efter landning. En Aperol på en mysig uteservering och även om vi just befann oss på en liten finare del av staden så tyckte jag verkligen att alla (nästan alla) var väldigt snyggt klädda, stiliga oavsett om de var uppklädda eller casual. Rent och organiserat så som man tror att Schweiz ska vara …

Dagen efter utflykt i till Luzern (eller Lucerne) HÄR kan du läsa mer om staden. En otrolig mysig stad som vi egentligen skulle ha stannat kvar längre för att titta och njuta av den.

Chapel Bridge som du kan läsa mer om HÄR

Vi satte oss på ett kafé som heter ”La vie en Rose” där en kille från Shanghai började glatt prata med oss. Ung och är ute och resen 19 dagar på egen hand men det gick inte alltid att förstå vad han menade men så artig som jag är så nickade jag instämmande när jag trodde att jag skulle göra det.

Min kompis gick en stund på toa och väl tillbaka så gick tankarna ”What a F?” då där stod jag och killen från Shanghai och hade världens djupaste diskussionen men troligtvis förstod inte hann vad jag sa och vice versa så ett skådespeleri av 2 artiga människor som försökte sig på det engelska språket, haha!

Detta skrattade vi åt under dagen :)

Vidare mot en runda runt denna sjö som har 7 förgreningar och visste du att man kan dricka det vattnet? Helt otroligt!

Vi han med att även besöka ett känt Kloster där en av de få ”Black Madonna” (läs HÄR) finns. Tror att jag läste att det finns bara typ 400-500 sådana i Europa och den som bor i detta kloster har en uppsättning av 27 klänningar som de byter på henne med jämna mellanrum. Vi googlade och ca 40 munkar lever där …

Kan inte annat än att tänka att de människor som har en stark tro kan även finna en stark tröst i den.

Hade jag nog fått möjligheten hade jag nog testat att bo i ett koster 1 månad för att se vad som händer med mig då (om något händer). Av någon anledning tror jag att de nog är lyckligare än oss i det långa loppet eller hur resonerar du?

Vi satte oss och insöp lugnet och vi tände några ljus därinne för våra familjer.

Denna söndag har jag gått 7 km och njuter nu av en dag med att gosa med Molly <3

Så vackra färger runt Pickesjön idag <3

Önskar dig en njutningsfull söndag <3

7 thoughts on “Lite från Schweiz …

 1. Så himla vackra bilder och så roligt att få läsa om dina resor! Jag tror också att de i kloster är så mycket lyckligare än oss, det gick ju nån dokumentär om en svensk nunna som levde i det mest slutna klostret, Martha tror jag hon hette, jag har nog aldrig sett en lyckligare människa, nunnor ser alltid så otroligt välmående/lyckliga/harmoniska ut, jag brukar tänka på henne, ”Nu har Martha varit i klostret i 25 år!”. De slipper trots allt allt elände, de umgås med varandra en liten nära grupp som en familj, stillsamt, inga nyheter/telefoner/sociala medier/brus, ingen stress/jaga något, ingen tävlan/avundsjuka, osv, de lever nog drömmen skulle jag tro! Precis som de människorna som bor på öde ö:ar/ute i djungeln (de små människorna som springer runt med pilbågar när helikoptrar filmar de) de lever nog också drömmen, ingen kontakt med omvärlden alls, de har ingen klocka ens, de vet inte ens hur gamla de är, de vet ingenting om vad som händer i världen, de vet väl inte ens om att det existerar en värld överhuvudtaget, bortom deras egen värld, de har varandra, nära familj/vänner, och djuren, och naturen, havet, maten från naturen, bada, bygga saker från naturen, solnedgången, äta, dansa och sjunga tillsammans med sina närmaste under bar himmel, osv, rena drömmen!!

  1. Tror inte många som känner mig skulle tro efter alla mina år som singel och dejtande att leva det livet skulle tillåta mig men jag gillar att överraska och tror nog att det finns många positiva saker i det livet. När jag var i Italien för 23 år sedan med mina elever fick vi besöka en nunna som levde i klausor (dvs. fick lämna bara om ngn i familjen dog)
   Oväntat hade hon innan varit inom skönhetsbranschen och hon var definitivt en vacker tjej vilket inte heller är något man tror.
   Intressanta val för att lämna och börja något nytt.
   Min vän i Zurich har också varit bland munkar i 2 veckor för att lära sig koppla av. De fick gå upp 5, göra sysslor, inte prata med varandra under flera timmar av dygnet, sova på en liten madrass, inga möbler och bekvämligheter och det han lärde sig var att han nu är medveten att han skulle klara att leva utan de status prylar som annars känns roliga att ha … Insikterna man får är nog underbara men nackdelen om man bara gör det i 2 veckor är att ekorrehjulet väntar hemma med allt det som är kvar…

  2. Keep it simple helt enkelt … Vi satt i Schweiz och tittade på en dokumentär från italienska Ligurien där människorna samlades för en kaffe i den lokala baren och bara pratade… DET jag saknar, de där spontana möten med människor jag inte känner …

 2. För en introvert person, rena drömmen. Man får umgås med ett fåtal personer😁Men för en extrovert, nja knappast.

 3. Om jag får vara ärlig så tror jag tyvärr att ni som är lite mer kända än de flesta människor, lider och känner mer press att hålla jämna steg med andra kända. Utseende, karriär, fritid, semestrar, partners, boende, mål m.m. Alla jämför med varann och har press på att lyckas och vara minst lika bra, för då är man lyckad/lycklig??? Många (iaf kvinnor )gör allt: hår, naglar, botox, operationer mm men är ändå aldrig nöjda/lyckliga?!

  Usch vad stressande och jobbigt. Det är en skön styrka att göra det man själv vill, så otroligt befriande. 😊

  När allt kommer omkring så tror jag att innerlig lycka är att göra som man vill och inte göra som alla andra.

  1. Tack Maria för dina tankar och tror att det ligger mycket sanning i dina ord men jag själv är nog inte den som gör så mycket för andra för då hade jag inte spenderat så mycket tid liggandes i soffan med min katt och hade gjort saker för att synas/skriva om det.
   Just för att jag lever ett rätt så normalt liv så känner jag att bloggandet blir inte så rolig att läsa. Innan tipsade jag om kläder då jag hade butik så anledning var egen marknadsföring men numera känns det lite tomt på vad jag ska blogga om :)
   Mitt privata liv håller jag för mig själv för antingen skulle ni läsare tro att jag är en nunna eller motsatsen och föredrar att svaret på den frågan får hänga i luften :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *