Wimbledon 2023 …

Det här inlägget är dedikerat till min morfar Sune. Varje år när vi kom på semester till Sverige, till mina morföräldrars sommarstuga i Västersjön satt han och jag alltid i vardagsrummet, han eller jag i gungstolen och den andre i soffan och tittade på Wimbledon. Det var vår lilla gemensamma mysiga tradition varje sommar.

Självklart inte den enda då vi hade varje kväll även den att ligga och smaska på Marabou som vi gömde från övriga i familjen då vi ville ha vår goda choklad för oss själva. Vi åt chokladen samtidigt som läste var sin bok innan läggdags i lillstugan som han och jag delade. Mormor hade nog haft sina åsikter om hon hade vetat att vi smög med kvällschoklad :)

Men nu tillbaka till Wimbledon.

Morfar, du hade nog blivit överlycklig om jag hade blivit tennisspelare och visst har jag kvar önskan att lära mig att spela denna vackra men svåra sport men igår gjorde jag något som du nog hade blivit förtjust i att göra själv och därför vet jag att du tittade ner från himlen och log över att se mig där, jag var på Wimbledon!!!”

The Queue, den berömda och klassiska kön för att komma in på Wimbledon var dock ingen snabb sådan. När man kommer in till detta gräsområde får man ett nummer, allt är så fantastiskt organiserat så att det är bara att rusta sig med tålamod och vänta på att det är ens tur. Min väninna Mikkan skrev ”det hade jag aldrig gjort” och visst undrade jag själv hur det kan finnas hela 15000 personer som gjorde detta frivilligt.

Vädret var i början helt underbart så jag satte mig på gräsmattan som alla andra. Vissa hade champagne med sig, vissa fika, vissa var rustade med filtar och ja, många hade koll på vad the Queue innebär. Man får tom. en broschyr på flera sidor med instruktioner gällande denna historiska kö. Det som är mysigt med detta är att det är historia, att man ser och hör att det är människor som kommer från hela världen, samlade för kärleken för denna sport eller bara för detta event. Att sitta i solen var ändå helt ok och de första timmarna passerade med ett leende på läpparna.

Nummer 11822 skämtar man inte bort, haha!

Gissa hur lång tid det tog för att komma innan jag kunde komma in? Tro det eller ej men hela 8 timmar !!!

Det hade som sagt inte gjort något om det inte vore för vädret som till en början bjöd på sol och värme för att sedan växla till blåst och moln och sedan även till regn i kanske 20-30 minuter. Där och då trodde jag inte att detta skulle gå men regnet slutade och ”helt plötsligt” (försöker vara positiv :) var det dags även för mig att komma in till denna klassiska arena och varje gång en av köerna får röra på sig så applåderas det.

Halleluia !!!

Ett varmt kaffe var nödvändigt då jag frös … Var inte riktigt klädd för att det skulle vara kallt då väderprognosen gav sol hela dagen.

Wimbledon finns 20 banor så man kan gå runt och titta lite men det är många som är där så bäst är att välja en match och titta på just den så att man har möjlighet till att sitta ner och njuta av spelet och tennisen förutom de vackra kläderna som de som jobbar på banan har på sig.

Engelsmannen Choinski vann vilket gjorde publiken väldigt glad av förståeliga skäl.

Lite roliga fakta från 2022:

  • 50 tonn jordgubbar konsumerades
  • 515.164 gäster tittade på spelen
  • 54.156 badlakan såldes
  • 55000 tennisbollar använder under mästerskapet

Självklart gick jag förbi vår svenske spelare Ymer som vann sin match med tre raka set. Forza Svezia!!!

Vid 21 lämnade jag och då kunde jag göra en liten check på min bucket list. Nu återstår det att lära mig tennis och inte bara ha gått på en Wimbledon match men morfar är nog nöjd oavsett <3

Somnade direkt igår kväll kan jag lova och ”morfar, jag spelade inte tennis på Wimbledon men jag har åtminstone varit där <3″

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *