Dagens ros till … FaceTime!

Igår kväll ringde mig min Mikkan från Marbella för att visa mig hur gott hon har det.

Hon ringde FaceTime medan hon satt i villan hon hyr med utomhuspool och drack rosé. La dolce vita helt enkelt men så tyckte jag att jag hade det rätt så skönt också i regnet här hemma i Borås, haha!

Hon fyller 35 i slutet på juli som jag har berättat och vill så gärna att jag kommer dit några dagar men jösses vad dyra flygbiljetterna är … Rätta mig om jag har fel men tycker själv att det är långt ifrån alla ens kompisar som är bra ”prata i telefon” sådana. Med Mikkan kan jag sitta och prata i 2-3 timmar, ibland har vi även suttit och tittat på samma film live för att kunna dela någon kommentar med varandra istället för att sitta helt själva och titta på den.

Visst är det härligt att ha idag möjligheten att inte bara ringa men även se varandra under samtalet (speciellt om det är en väninna som ringer och man inte bryr sig alls hur man ser ut :)

När min syster för bara ett par veckor sedan flyttade till en ny lägenhet i Bologna ringde hon också FaceTime så att jag fick en liten lägenhetsvisning via den. Hon hade dock gärna fått ringa även igår kväll då hon var på Marco Mengonis konsert i just Bologna. Något avis faktiskt men så glad att hon fick uppleva det efter flytt och allt <3 Måste erkänna att jag helt enkelt har fortfarande svårt att förstå att jag kan ringa till en person och höra hennes röst live så att även se varandra är en teknisk gåta.

Vet en bekant som varje söndag ringer sin syster (som bor på annan ort än henne) och de äter frukost tillsammans just via FaceTime eller liknande. Gulligt och idag helt möjligt så min dagens ros denna regniga söndag går till just FaceTime eller Meet eller liknande.

Nu ska jag fixa lite kaffe och packa för 3 nätter i ett annat land och då till en mycket speciell och klassisk plats med en liten gul boll som kastas från ena sidan till den andra :) Gissningar?

2 thoughts on “Dagens ros till … FaceTime!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *