Attraktionen i det skriftliga språket…

Om man för 20-30 år sedan träffades framförallt ute på krogen, på festen eller på jobbet så är idag den där dejtingen online mer vanlig än ovanlig. Appar som Tinder, Hinge men även facebook och instagram möjliggör för den där kontakten som kanske inte annars skulle ske i vardagen.

På vissa sidor är utseendet den primära orsaken till den där swipen åt höger eller vänster men så finns även andra sidor där man vill vara anonym och där utseendet visas inte upp tills man bestämmer sig för att göra det. HÄR en artikel kring den där idealisering som kan ske som en liten risk kring detta.

Egentligen är appar som Tinder de mest ytliga då utseendet spelar roll för vidare kommunikation men kan man få upp ett intresse för någon grundad bara på den där skriftliga kommunikationen där man inte ens vet hur den andre ser ut? För min del har jag alltid lockats av det skriftliga språket. Om någon man skriver grammatiska fel så är han ”dissad” och detta trots att jag själv gör många grammatiska misstag med tanke på att jag inte har svenska som modersmål. Jag har åtminstone en ursäkt kan jag tycka …

Vad som gör att vissa skriver på det där attraktiva sättet som gör att åtminstone jag kan bli intresserad är något som fascinerar mig. Glimten i ögat i orden, det subtila mellan humor och allvar, de där frågorna och meningar som får mig att känna mig både kvinna och flicka, det som låter som ett genuint intresse för vem jag är och som får mig att fundera på just vem jag är.

Svårt kanske att förklara men jag har varit med om det och frågan är om hur det hade varit om man hade träffats då attraktion handlar självklart mer än att kommunicera skriftligt då detta är något man knappast ens gör förutom via sms om man har träffats och vill fortsätta göra det.

Har du varit med om något sådant får du gärna dela med dig om din erfarenhet, nyfiken men så är jag det alltid när det gäller ämnet ”attraktion” som även var det ämnet jag valde när jag skrev min uppsats i psykologi. Tänk dig att få tom. ett handskrivet brev, sexigt tycker jag för det bevisar att personen har engagerat sig inom flera områden innan brevet kommer till dig.

11 thoughts on “Attraktionen i det skriftliga språket…

 1. Väldigt många män missade nog lektionen då man fick lära sig att använda punkt och kommatecken😂 Dessa män blir snabbt dissade utav mig. Men antar att det är därför som jag är den eviga singeln, stör mig på allt😂

  1. Haha! Har också svårt för det som jag skrev så förstår dig fullständigt och får ursäkta mig för min dåliga svenska här i bloggen men har åtminstone en liten ursäkt i att svenska är inte mitt modersmål :) Trevlig helg!

 2. Ahhhh Michi.. 😃
  Che magnifico post! 😃
  Sui blog raramente trovi qualcosa di cosi intrigante e intelligente, sottile, come ció che hai scritto 😃
  E solo da una donna intrigante, intelligente e lucidamente folle e seria allo stesso tempo, donna e ragazzina, madre compagna di viaggi e zingarate come te poteva essere scritto 🥰

  La tua bellezza è immediata all’apparenza ma dietro c’è ancora un oceano di intensità che traspare non appena la tua testa e il tuo cuore si aprono.
  Ecco , il tuo incanto e l’incanto dello scrivere.
  Del saper scrivere ‘toccando’ le corde intime di chi legge.
  Aprirsi scrivendo, rivelandosi, poco a poco ma sempre più intensamente è ció che attrae e che dipinge la persona con la quale interloquisci in modo inevitabile.
  Le parole ti avvolgono e tracciano pennellate sul quadro di quella persona che le scrive.
  Ti coinvolge totalmente, le parole toccano molto di più profondamente di qualsiasi contatto fisico: questo perchè vanno a stimolare il cervello e il cuore, che più di ogni altra parte del nostro corpo sono profondamente noi stessi.
  Tu sei l’esempio lampante di come una persona possa essere se stessa rivelando un meraviglioso mix di sentimento, simpatia, intelligenza, attrazione, allegria e serietà, intrigante, erotica e allo stesso tempo mamma e compagna di vita. Glamour e quotidianità. Dalle parole, dal fiume sempre in piena che sgorga dal cuore e che le mani fanno strumento per metterle in prosa o poesia si apre l’anima.
  E la tua è meravigliosa.
  Un bacione grande grande. 😃

  1. Sapevo che ti sarebbe piaciuto :)
   Le tue parole Marco sono sempre fantastiche da leggere, ti ringrazio di cuore per i tuoi complimenti sempre fatti con grande rispetto e vedrai che ci divertiremo a Wimbledon :)
   Un bacione a te!

 3. Ammiro e rispetto profondamente la tua intelligenza e il tuo essere meravigliosamente donna. Wimbledon sarà un’esperienza fantastica che amerai per tutta la vita, te lo garantisco. Buon sabato sera mia amata amica 🥰

 4. Blir lite nyfiken på vem Marco är som bjuder med dig till Wimbledon. Har du träffat honom, eller skriver han bara här på bloggen? I så fall ska jag också starta en blogg😁

  1. Haha! Något jag har lärt mig är att saker är inte alltid som man tror och ibland är det precis vad de är …
   Det blir lite fel att svara på frågan då det kan missuppfattas men han åker på alla tennis turneringar varje år och när han såg att jag hade det på min bucket list frågade han om jag ville följa med så tre dagar efter bokade jag min flygbiljett, var snabb så att han inte skulle ångra sin inbjudan, haha!

 5. Hi Anna, nice to meet you, first of all 😃
  I don’t know Swedish, excuse me, and I don’t want to use an Italian-Swedish online translator because often concepts are expressed incorrectly and I don’t want to be misunderstood 😃
  I have known Michela for many years and I have always appreciated all her talents and human values: she knows, as she wrote to you, she has always followed my adventures in all the tournaments in the world so she perfectly knew my great passion for tennis .
  What I didn’t know was that she liked tennis too!
  So when she told me that one of her big dreams would be to see Wimbledon, I immediately proposed and invited her to come with me.
  I believe that if I can help make the dreams of someone dear to me come true, and Michela is, I would have achieved her happiness, something that will remain forever!!!
  I trust in this !
  As Michi said we immediately felt and bought the plane tickets and we will enjoy the Wimbledon show, seeing Michela’s amazement, joy and happiness will be priceless.
  You have to consider that Michi watched Wimbledon as a child with her grandfather and was crazy about it and so it will be a bit like going back in time and giving the right and beautiful memory to her grandfather, whom she loved so much.
  Here it is! 😃
  Wish you a great evening

 6. Assolutamente! E il nonno sorriderà e brinderà con noi dai verdi prati del cirlo 😃😃😃😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *