Sju attraktiva personlighetsdrag …

När jag pluggade psykologi skrev jag min C uppsats i psykologi om ”vad män finner attraktivt hos en kvinna för långvarig relation” med tanke på att kriterierna kanske är lite annorlunda för både män och kvinnor när det gäller det jag brukar kalla ”kärlek för en natt” :)

Läste idag en artikel i Aftonbladet där man tar upp sju attraktiva personlighetsdrag som forskningen visar är viktiga för vårt val av partner.

Bilden nedan är ”gammal” men älskar den.

1- Generositet. Människor som uppfattas som generösa och givmilda uppfattas även som mer attraktiva så vill du bli mer attraktiv ska du exempelvis arbeta ideellt enligt studier man har gjort, check på den!

2- Moralisk upprördhet. Människor uppfattas som mer attraktiva om de blir upprörda när andra människor inte visar god moral och detta gäller framförallt för personer som letar efter ett seriöst förhållande. För att uppfattas som ännu mer attraktiv ska du dock även handla för att förändra den situationen som exempelvis försöka dig på att rädda en ekorre i en bur i Thailand, check på den!

3- Att spela svår. Att spela svårfångad är en dejtingstaktik som är illa omtyckt men forskning visar att den kan ge effekt. Anser mig själv vara väldigt svår men i mitt fall är det ingen taktik, jag är nog bara allmänt ointresserad vilket gör mig mer intressant, check på den!

4- Handla rätt mat. Vad du stoppar i din matkasse kan vara betydelsefull. Nederländska forskare har nämligen funnit underlag för att människor som köper ekovänliga produkter uppfattas som mer attraktiva både för kortare som längre relationer. Min kvarg är kanske eko, måste kolla. Halv check på den!

5- Jobba på minnet. Hur du får andra människor att känna sig står i direkt kontakt med hur attraktiv du uppfattas. Att tilltala människor med namn, att visa sig intresserad är viktiga små knep i attraktionssyfte. Jag minns sällan namn och visar nog intresse bara för de människor jag bryr mig så ingen check på den!

6- Är du ute efter något på lång eller kort sikt? När det gäller kortare romantiska möten upplev vi det ofta som attraktivt med personer som är utåtriktade och fulla av självförtroende. Men när det gäller längre relationer är det andra drag som är mer attraktiva – att vara varm, omtänksam, pålitlig och dedikerad. Halv check på den!

7- Att vara ambitiös. Framgång kan påverka hur attraktiv du upplever en annan person vara. Saker som utbildning men också ekonomi spelar roll. Enligt forskning av Lawrence Joseph är det framförallt viktigt för kvinnor med ekonomisk framgång hos män. Jag har utbildning, är inte direkt framgångsrik men skriver under på att ekonomisk framgång hos män är attraktivt då det ger de ett visst självförtroende.

Vad tycker du gällande dessa punkter? Har forskningen rätt? Vad saknar du?

Hur du ser ut påpekas även i artikeln är viktig för att vilja lära känna dig så även om utseendet inte är det viktigaste så är det viktigt. ”Utsidan ger insidan en chans, insidan ger utsidan sin glans”

2 thoughts on “Sju attraktiva personlighetsdrag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *