Det där med att dela ”lika” vid en dejt …

Klockan är bara 8 och det känns som att jag har varit vaken sedan en evighet vilket nästan är en sanning då jag vaknade vid 3 och kunde inte somna om.

5.30 var jag på gymmet då jag har latat mig den här veckan … känt mig inte helt kry så har vilat men helgen får inte passera utan besök.

Direkt efteråt kaffe på Orion för lite prat med Babis och gänget, gick vidare till Ica för att handla lite, har tvättat håret och nu när kl. är 8.05 ligger jag i sängen med en hårinpackning från Antonio Axu serien (den är grym bra) för ikväll kommer besök från huvudstaden för att bland annat så snällt hjälpa mig med en grej.

När jag vaknade inatt satt jag och scrollade lite på reels (eller de nu heter) och kom åt en kvinnlig komiker, Gilli Apter, som dock sa något som jag personligen tycker är så träffande i orden och tanken om så även uttalade på ett skämtsamt sätt.

Att dela på notan när man går på en dejt är inte att dela lika och anledningen till detta är väldigt enkel. Männen förstår inte att många av oss kvinnor redan har spenderat en större summa pengar innan mannen ens har kommit till restaurangen/dejten.

Hår, naglar, fransar, något nytt att ta på sig, make up, ansiktsvård, you name it så kvinnor har redan betalat för dejten och kostnaderna ökar ju äldre vi blir för vissa av oss då kanske även botox, fillers eller andra behandlingar tillkommer.

Logiskt? :) De som tycker lika i sådana frågor får helt enkelt finna varandra för självklart finns kvinnor som vill visa att de kan själva medan andra skulle aldrig tänka sig gå på en dejt om de inte blev bjudna. Vilken kategori jag tillhör är rätt så enkel att lista ut :)

Det inslaget som ligger kvar på min insta story @michelacastellari fick åtminstone mig att le av igenkänning men självklart tycker vi olika även kring sådana frågor Rätt och fel finns ju egentligen inte, bara två olika sätt att se på det och huvudsaken är att de personer som tycker lika finner varandra..

Nåväl … nu ska jag ligga här med min hårinpackning innan det är dags att torka håret och städa lite.

Önskar dig en mysig lördag <3

6 thoughts on “Det där med att dela ”lika” vid en dejt …

  1. Fast det finns ju män som också har lagt pengar på kläder, hår, skägg, naglar, ansiktsvård m.m innan dejten. Vi lever ju inte på 1900-talet😊 Rätt intressant det där med jämställdhet, att vi vill ha det när det passar och gynnar oss. Hmm….

    1. Naglar och fransar fixar de väl ändå inte? :) och att gå till frisören som man kostar mindre vilket är också något som jag ofta undrar över… Visst kan man diskutera frågan från olika infallsvinklar vilket gör svaret inte alltid givet men man kan även föränkla det till att den som frågar om att gå ut är den som får stå för notan. Den känns ju ändå korrekt :)

  2. Tycker absolut man skall dela på notan. Hade heller inte lagt en förmögenhet på nytt hår, nya fransar och nya kläder. Hade säkert haft något i garderoben som hade passat.

    1. Alla har vi rätten att tycka olika och jag föredrar att lägga pengar på mig själv än på en middag med en man som jag kanske inte ens vill träffa igen :) Ha en underbar dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *