Fångarna på gården på Ästad Vingård …

Vi startade denna söndagen med att vi vuxna gick upp lite tidigare än ungdomarna för att fixa duscha, packa våra väskor och njuta av det där morgonkaffet innan alla skulle väckas, äta frukost, bli ”tillsagda” att städa rummen osv.

Strålande väder som vi numera är vana och medan vissa njöt av sin frukost inne satt vissa andra (Nicole, Matilda och Saga) ute i det gröna.

När allt var fixat, huset städat och allt packat i de olika bilarna då åkte vi till Ästad Vingård då vi hade bokat den kända Fångarna på fortet aktiviteten för klassen. Den började 11 och avslutades runt 1330 då sista momentet tog lite extra tid =)

Första stationen handlade om en massa olika saker och klassen hade delats in i gula och vita laget med målningar i ansiktet som gjorde att de såg ut som små krigare =)

Magiskt ljus här inne.

När ledaren (en väldigt duktig tjej) förklarade reglerna för första stationen stod jag som ett ? för ärligt hade jag själv inte förstått vad jag skulle göra men dessa ungdomarna hade som tur är mer koll än mig och med lite extra förklaringar förstod de vad de skulle göra. Anton fick vara den som stod på mark och kunde hjälpa alla att klara av banan …

Säckar som skulle förflyttas och en massa annat, självklart allt med tiden som den tickande lilla stressen …

De kämpade, skrek och hejade …

Flera olika stationer, från att svara på frågor till att flytta på stora plast dunkar enligt ett visst mall.

Tror dock att den allra roligaste var ”il Grande finale” utomhus där man skulle i sina respektive lag köra en i samma lag i en skottkärra öven den lilla ån. Jag filmade i väntan på att Nicole likt alla före henne föll i vattnet men hon och Anton hade nog en bra taktik, han stabil och hon parerade lite med sin kropp så de blev de enda som klarade att ta sig över utan att falla i vattnet.

Självklart satt resten av klassen att vänta på att alla skulle ramla och skratten var äkta tills de själva insåg hur svårt det var =)

Längst till vänster Michel, en av papporna som var med.

Och Jonas, den andre pappan med Cilla när vi var på väg när till denna sista aktivitet som alla såg fram emot för att få skratta lite extra.

Grattis Anton och Nicole för att ”you made it” även om det inte var lika roligt att filma er =)

Marita hann komma för att se sin egen dotter köra skottkärran men de föll lite för snabbt så det var inte heller så roligt att fota =)

Jag måste säga att jag har haft riktigt trevligt med dessa andra föräldrar då vi har haft tid att sitta och prata med våra kaffe koppar mellan diskningar och allt annat. Vill tacka er för en mysig helg <3

Självklart en stor tack till klassen som snart ”splittras” för att gå vidare med sina olika gymnasieval. Först dock väntar en middag på en restaurang i Borås och sedan en avslutningsmiddag i skolan förutom några fler skoldagar innan lovet väntar.

Så fort jag kom hem tog jag ett bad med dock lite kallare vatten än jag brukar och det var så otroligt skööööönt …

Lite trötta och nöjda är det nu dock dags att önska godnatt och glöm inte att även titta in på Ästad Vingårds hemsida HÄR.

Buonanotte <3

3 thoughts on “Fångarna på gården på Ästad Vingård …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *