Avkoppling på Ästad Vingård/Spa …

I slutet på förra skolår när Nicole gick ur klass 9 så var jag en av de fyra föräldrar som följde med klassen på en skolavslutning som gick till Ästads berömda ”Fångarna på fortet” och där vi hade hyrt närliggande 4H gården (läs HÄR).

Redan då sa vi vuxna att hit måste vi komma tillbaka för att bo Ästads egna hotel eller hyra en av deras egna stugor. En liten fågel fick reda på mitt önskemål så igår fick jag i present 24 mysiga timmar på Ästad spa med tillgång till deras spa område, middag och övernattning.

Vi checkade in vid receptionen och fick rum i det nybyggda hotellet.

Innan skolresan hit förra sommaren hade jag ingen aning om denna underbara anläggning ute på landet, utanför Varberg i Tvååker.

Jag tog tyvärr inte många kort inne på rummet som var fantastiskt fin på det där rustika och lyxiga stilen som genomsyrade hela området. Allt var verkligen så genomtänkt i minsta detalj.

Modernt då man kunde enkelt styra allt från gardiner som öppnades, bastu på rummet, dag eller kvällsbelysning mm… Som sagt, påkostade rum med känsla för detaljer.

Så smakfull nyans på heltäckningsmattan som var alldeles perfekt för denna miljö.

På deras hemsida HÄR kan du dock se bättre bilder på själva rummet.

Inne på själva hotellet där vårt rum låg, ni kommer att älska det om ni kommer hit.

Vid 15 tiden bytte vi till den vita morgonrocken och tofflor vi fick för att gå till Sinnenas spa med flera olika typer av bastu där den mest ”coola” var den under vatten.

Avkopplingsrum och möjlighet att köpa lite chips, öl eller vin fanns i direkt anslutning samtidigt som frukt, thé och vatten finns gratis.

Vissa badade tom. i sjön direkt efter att ha badat bastu vilket dock inte riktigt lockade mig nu i februari =)

Så mysigt när kvällen kom och facklor tändes kring området …

Tillbaka till rummet för att duscha och byta om för den goda 4 rättersmiddagen som väntade vid 19.30 tiden.

Nu var vi inte så hungriga (4 rätter räckte för vår del =) men vill du njuta av en avsmakningsmeny med 7 eller 12 rätter så serveras den i denna vackra restaurang.

Maten var god och vinet (även vingård finns här) likaså.

Imorse blev det bastu på rummet, något som kanske inte riktigt hör till vanligheterna när man bor på hotel och därför lite av ett måste.

Vid 10.30 var det dags att åka hem nöjd med 24 sköna och avkopplande timmar på underbara Ästad Vingård/Spa

2 thoughts on “Avkoppling på Ästad Vingård/Spa …

  1. Aldrig hört talats om detta ställe, tack för tips Michela!
    Ska boka en helg nästa vecka, ser underbart ut, bodde ni i svit?

    1. Hej Anna, ja, vi bodde i en svit (tror jag =) och det var verkligen helt underbart, rekommenderar dig att boka för kan inte tänka mig att du kommer att bli besviken. Det finns några smultronställen som kanske inte alla vet, fick själv se detta ställe först förra sommaren <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *