Fragment av livet som vi jämför oss med …

Psykisk ohälsa, stress och/eller ångest. Det har knappast undgått någon att en av Sveriges mest kända musikartist Avicii har gått bort, 28 år gammal. Tittade på dokumentären om honom, där man bland annat skildrar en ung man som har hamnat i ett ekorrhjul med spelningar och det turnéliv som kanske hör detta till men som vid sina framträdanden kände en otrolig ångest, en sådan som han själv beskriver kommer att ta död på honom om han inte slutar. Ett tydligt rop på hjälp som viftas bort av alla de som inte förstår hur man kan ha ångest när man lever ett till synes perfekt liv, genom att skapa musik, tjäna en massa miljoner, umgås med kändisar och festa på de mest otroliga och fantastiska platser.

En vän skickade mig DENNA artikel som jag tycker att vi alla borde läsa, inte enbart av den anledning att den handlar om Avicii men för den berör nog många av oss genom en slags igenkänning för det samhälle vi lever i, där vi jämför oss konstant och kontinuerligt och där man ser till att vi gör detta genom att vi matas med bilder på hur lyckliga alla ”andra” är och hur perfekta liv alla ”andra” lever med bilder på hälsosamma måltider, nyrenoverade stugor, glansiga bilar, resor, glada barn och kärleksfulla partner för att inte tala om det alldeles perfekta yrkeslivet.

Jag själv funderar på att stänga av Facebook under sommaren just för att jag påverkas negativt av alla grill och semesterbilder jag ser trots att jag i min ålder vet att det är bara kort, fragment av liv som troligtvis är långtifrån så happy som de verkar vara.  Jag har dagar då jag stänger in mig i mitt rum med Netflix och skärmar av mig från världen då jag tycker att det mesta är inte alls som jag önskade och tror faktiskt att jag inte är ensam om detta.

Tänk på att sociala medier är bara verktyg för reklam om våra liv. Den kanske största hyllning till Avicii är inte bara genom musiken som spelas nu mer än någonsin men att våga prata om och lyfta fram något som fortfarande är tabubelagd, psykisk ohälsa. Vi förväntas alltid vara tacksamma för vad vi har och gör men ibland är detta inte riktigt så enkelt som vi önskar när den berömda ångesten överskuggar det positiva i våra liv.

 

2 thoughts on “Fragment av livet som vi jämför oss med …

  1. Jäkligt bra skrivit de mesta är bara en fasad på sociala medier. De var kanske bättre för på några punkter.

  2. Så fruktansvärt att han inte fick bestämma själv . Undrar hur dom mår idag som pressade honom ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *