Att säga ifrån och laga mat …

När jag vaknade imorse kl. 4.30 för att gå och träna kände jag mig lite illamående så stannade kvar i sängen och somnade (tror jag) om en kort stund innan det var dags att gå med Knut till mor då han ska sova över hos henne inatt.

Gick till centralen där jag skulle ta bussen men något måste ha hänt för vi alla stod där i över en timma i kylan och väntade utan att bli informerade när en buss skulle komma. Till slut kom en och jag var lite frusen för just idag av alla dagar hade jag inte på mig mina Mou boots vilket jag fick snabbt ångra … På bussen kom även ett yngre par med sin pitbull vid namn Adolf och när chauffören sa något till de om reglerna som gäller på bussar så vräkte killen några rasistiska kommentarer till honom som fick mig att snabbt reagera. Jag är nämligen inte den som kan sitta passiv och lyssna på någon som beter sig illa så även om mina ord knappast påverkade honom så var jag för egen skull ”tvungen” att säga något till dessa två yngre individer var åsikter vars uttalanden var helt oacceptabla. Skönt att säga ifrån …

Dagens föreläsning handlade om polispsykologi och så blev jag hämtad kl. 15 för att tillbringa kvällen vid kusten. Vi handlade och lagade en någorlunda nyttig thailändsk inspirerad rätt som var väldigt god. Lagom mätt nu när mörkret faller och har havet som utsikt.

IMG_2591

IMG_2582

Imorgon onsdag väntar först en lektion och så åker jag direkt hem till Borås för tänker ha butiken öppen 15-18, på torsdag är den öppen 11-18.

Nu ska jag njuta av kvällen <3

7 thoughts on “Att säga ifrån och laga mat …

    1. Tyckte verkligen att det var hemsk att chauffören fick höra det han fick höra av någon som uttryckte nedvärderande och kränkande åsikter endast pga. hans hudfärg. Som sagt, killen påverkades nog inte alls av att jag ”sa ifrån” men för mig var det viktigt att göra det. Att vara passiv och bara lyssna hade inte alls känts bra för min del… <3

  1. Det hade jag med gjort. Bara för att provocera ännu mer så döper dem hunden till Adolf, herregud!

    1. Så otroligt osmakligt att döpa hunden till det …Det han sa var så otroligt avskyvärt att jag inte ens kan skriva det och jag hoppades bara att chauffören inte hörde just det bland allt annat för jag förstår inte hur man fortfarande 2018 dömer människor utifrån en hudfärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *