Paris by night …

Jag älskar när mörkret faller och man befinner sig i en stad som Paris eller någon italiensk stad med gamla byggnader och mysiga lanternor som lyser upp staden. Notre Dame på kvällen, som hämtad ur en saga…

IMG_1486

IMG_1479

Processed with VSCO with m5 preset

Tania och jag körde en ”boomerang” på Instagram där vi krockar med texten att vi har iaf. inbyggda krockkuddar =)

IMG_1430

IMG_1455

Skinnjacka från CKN (har storlek 38 på mig)

IMG_1559

IMG_1483 2

IMG_1412 2

Det blev många skratt för vi var rätt så trötta när vi skulle hitta en ledig taxi som skulle ta oss till Eiffeltornet sista kvällen innan hemgång.  Men så kom en och vi blev lite sådär överdrivet glada. 10 minuter senare stod vi under en glittrande Eiffeltorn och man kan inte annat än att bli imponerad

IMG_1387

IMG_1398

För 25 euro får man åka ända upp och tjejerna ville så gärna det för som Nicole förklarade det ”Mamma, du vill väl att jag ska upptäcka världen?” och det är klart att jag ville det (tack Tania för att du också ville det =) för vi satt i kvällskylan när det började regna lite utan att kunna gå in i något mysig kafée medan tjejerna åkte upp. Först kl. 22.30 var de nere igen och de förklarade att de stannade endast ca 1 minut på varje level (det finns 3 stop) så all tid gick åt att stå i kö till hissarna upp och ner och detta trots att det var lite folk. Tania och jag satt nämligen i den avspärrade området runt Eiffeltornet för att finnas så nära som möjligt. De åkte upp och de kom ner och så fick de med detta bocka av den där sista ”things to do in Paris” som vi hade kvar.

IMG_1390 3

Vid 23 var vi tillbaka till vårt mysiga hotel med fantastiskt läge. HÄR bodde vi, ett hotel som jag varmt rekommenderar (bott där 4 ggr tror jag) om man vill bo för ett bra pris. Hotellet renoverades i maj förra året så fräscht och mysigt.

Vi bodde i två dubbelrum, Tania och jag hade bokat ett som var lite större med badkar men som låg vägg i vägg på tredje våning. Vårt dubbelrum för 4 nätter kostade ca 3500:- pp och direktflyget tur och retur med Air France (med bra tider) kostade 2000:- pp.  5500:- för 3 heldagar, 4 nätter i Paris. Taxi från flygplatsen till Paris centrum är 55 euro (fast pris) men att ta sig till flygplatsen är 10 euro dyrare. Vill dela med mig lite av priserna ifall ni planerar en weekendsresa och vill räkna lite på det.

Vi landade igår vid 16 tiden, Nicole gick till skolan idag och jag har nu skickat in en inlämning om den kognitiva intervjun jag fick testa förra veckan så nu har jag en halvdag för att plugga till morgondagens tenta. Om jag är stressad? Ska som sagt göra ett försök men visste redan vid bokning av resan att jag får vara beredd på omtenta men så är det bara att skaka på axlarna och tänka ”c´est la vie”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *