Notre-Dame och Shakespeare & Company …

Lördagens något mer kulturella utflyktsmål för dagen var den fantastisk vackra katedralen Notre-Dame de Paris som byggdes 1163-1345 och där Napoleon Bonaparte lät sig krönas till kejsare den 2 december 1804. Många förknippar även Notre Dame genom Victor Hugos roman och Disney filmen som handlar om Ringaren Quasimodo.

IMG_1518

Att gå in i denna vackra katedral är gratis och killen som scannar lite lätt allas väskor var bara sådär underbar och trevlig så jag vill verkligen påstå efter fyra besök i Paris att fransmännen är fantastisk trevliga, de bjuder på det där lilla extra så glöm bort de gamla myterna om att de skulle vara allt annat än det för det stämmer inte. Trevliga och otrevliga finns överallt helt enkelt. Min personliga erfarenhet är bara positiv vilket jag tycker att man ska framföra när man så lätt generaliserar som människa om andra.

Vi gick självklart in för att njuta av det mäktiga i att man kunde anno 1163 kunna börja byggandet av något så stort med de detaljer som kännetecknar denna katedral.

IMG_1515

IMG_1514

IMG_1508

IMG_1513

IMG_1501

Vissa besökare sticker ut mer än andra och man undrar vad hans historia är …

IMG_1497

Vi stod i kö max 3-4 minuter för att komma in vilket inte är det brukliga när turister invaderar staden =)

Från Notre-Dame till en bokaffär som tjejerna hade på sin lista. På vägen dit gick vi förbi många säljare och bland de fanns just en som sålde exakt det som de också hade på sin lista över saker att göra/köpa i Paris. Ett halsband som gjordes på plats under 2-3 minuter med sitt namn. 10 euro styck kostade de så frågade snällt vad vi skulle få om vi köpte 4. Han log och med glimten i ögat svarade ”40 euro” Hahaha! Så klart, inget prutande här och så är jag inte den heller som tycker att man ska pruta när någon försörjer sig på sitt hantverk. Det slutade med att vi köpte 5 för 50 euro =)

Alla valde kedja och namn i silver och jag i guldfärg och om du undrar över Tanias läckra denim skjorta så är den från One Teaspoon och finns HÄR för 699:- (1/XS och 2/M kvar). De är normala i storlek och Tania har S på bild.

IMG_1496

IMG_1493

I väntan på våra halsband …

BEBE49F6-3797-4B31-80C6-FA536CFBE0EE-12781-00000C2EE5113E5D

Ska visa senare mitt för har inte packat upp allt ännu …

Från Notre-Dame till bokaffären Shakespeare & Company tar det 5 minuter. Bokaffären som är en känd sådan i Paris är fantastisk och verkligen värd ett besök men hade önskat gå dit när man inte är turist trött och bara sätta sig på en av bänkarna i denna lilla miljö för att njuta av en stunds läsande.

IMG_1489

Words … Nya och gamla böcker på olika avdelningar, på olika våningar. Bokaffären om jag har läst rätt info är känd då den är den första som sålde litteratur som inte bara var fransk.

IMG_1487

IMG_1661 2

Är ni i min generation så kanske ni minns att vi skrev på liknande skrivmaskiner? Jag gick tom. kurs i Italien för att skriva snabbt med alla fingrar och var bra på det =)

IMG_1377

Nicole och jag köpte oss en bok om Chanel som ett litet minne <3 Ska visa även den senare … Efter bokaffären var vi väldigt hungriga då vi hade ätit en riklig och lång frukost men ingen lunch så vi gick in till en ocharmig restaurang bara 100 meter ifrån då vi började beklaga oss så vi behövde en paus och mat innan vi tittade omkring oss kring Notre-Dame igen då mörkret hade börjat falla och staden blev ännu vackrare.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *