Monmatre, Paris, del 1 …

Min personliga åsikt är att man kan inte besöka Paris, enligt mig, utan att besöka Monmatre där du bland annat kan beskåda den vackra basilikan Sacré-Coeur förutom njuta av alla små (förvisso turistiga) butiker med konstnärer som samlas i denna stadsdel för att måla och göra porträtter på oss turister som inte kan säga nej.

Processed with VSCO with m6 preset

Tania började med att köpa var sitt glas varmt vin till oss båda =)

IMG_1017

Det räckte med en ”Ohlalá, you re Sophia Loren” för att få mig att betala 20 euro för en skiss på någon som varken såg ut som mig eller Sophia Loren =) Nicole och Matilda betalade dock 10 euro var för sina då jag tog mig mod att pruta (lite dålig på sånt) Visst är han som målade av mig lite lik Al Pacino? Han lämnade även sitt telefonummer ifall att …  Man kan trots aldrig få mer än ett nej och den inställning gillar jag så länge man respektera ett nej =)

IMG_1009

De riktiga tavlorna är nog dyrare men så fina många av de är.

IMG_0990

IMG_0991

IMG_0996

Processed with VSCO with m6 preset

Oavsett hur turistigt många anser denna lilla pärla till stadsdel vara så älskar jag den för självklart har jag varit här varje gång jag har varit i Paris.

IMG_0997

IMG_0988

IMG_0993

IMG_0974

Man kan inte heller besöka Monmatre utan att falla för den alldeles för goda frestelsen om en crepés som för min del blev med lite Nutella på.

Vi valde självklart stället som hade denna skylt som en liten lockelse, ett givet val =)

Processed with VSCO with m6 preset

IMG_0983

IMG_0980

5 euro för en crepés vilket jag tycker är inte alls ett överdrivet pris i jämförelsen med att det är vad en take away latte kostar i Borås =)

IMG_0831

Vi passade på att ta lite kort på varandra för det är ju trots allt så att idag kan man bara ta och radera de som inte känns ok, inte riktigt som på ”min tid” när man lämnade in rullen hos fotografen eller Extra Film i Sverige för att med spänning se om något kort var bra. Otroligt vad en sådan enkel sak har förändrats och hur många hundralappar man sparar genom att bara fota och radera/behålla.

Bara älskar mitt resesällskap <3

D903B706-036E-4364-9101-FE6D727AF8A9-10582-00000A4E7C2836A4

IMG_0969 2

IMG_0899

IMG_0869

Nu är klockan snart midnatt så del 2 på dagens turistande kommer imorgon för Tania har redan somnat och jag ska också nu borsta tänderna och lägga mig under täcket medan tjejerna (tur att vi har två olika rum) hör jag sjunga på andra sidan väggen. De har lite mer energi helt enkelt … Vill du se andra bilder från resan så finner du Nicoles blog HÄR då hon har hunnit blogga lite från Paris såg jag precis <3

Buonanotte <3

2 thoughts on “Monmatre, Paris, del 1 …

    1. Hej Monica, den kommer från Zara men den är från förra säsongens. Det är egentligen Matildas (hennes kompis jacka) men Nicole har letat febrilt efter en likadan men de är slutsålda överallt. Här byter alla kläder med alla och de har tom. tagit över våra väskor =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *