Monmatre & Sacré Coeur …

Vi fortsatte turista Monmatre igår.

IMG_0840

Äntligen en gruppbild <3

IMG_0841

IMG_0888

Jag bara älskar det här huset så var ”tvungen” att fota det för att visa hur vackert det är. Tänk att plugga, sätta sig i ett kafée här på Monmatre, ta en kopp kaffe och sitta där och plugga. Jag tror att jag skulle lära mig mer där än hemma i mitt vardagsrum men kanske ren inbillning. Om inte annat så hade det varit fler sinnen inkopplade under pluggandet men nu till mitt hus för självklart skulle jag ha bott här som student… Mitt liv i en liten bubbla =)

IMG_0883

IMG_0882

IMG_0853

Vi gick vidare till Sacrè-Coeur vars översättning till svenska är ”Heliga hjärtats basilika”, en populärt och känd romersk-katolsk basilika som ligger här i Monmatre. Man fick inte ta några kort men vi gick in, tände var sitt ljus och satte oss faktiskt en stund för att tänka och be. Älskar att sitta i det tysta och känna av all den historik som finns i väggarna.

Processed with VSCO with m6 preset

På väg ner för trapporna och i slutet av de upptäckte vi en karusell, en riktig fin sådan så självklart gick vi till kassan för att köpa biljetter. Tjejerna var snabba ”Ni tar första runda så kan vi fota er så tar vi nästa så fotar ni oss” Ett bra upplägg tyckte Tania och jag som hoppade direkt på var sin häst för 2 euro.

IMG_1201

IMG_1198

Processed with VSCO with m6 preset

IMG_1196

IMG_1111

IMG_1122

Från karuseller till det där distriktet där bland annat Mouline Rouge ligger för självklart var en bild framför den berömda röda kvarnen lite av ett måste. Jag har varit på showen en gång tidigare med min väninna Louise men vi var inte så imponerande.

IMG_1094

IMG_1079

Runtomkring är det mycket shopping som gäller de där mer intima aktiviter =) så vi lämnade Pigalle området för att åka till det stora kända shoppingcentret La Fayette. Gick dock och satte med mig lite sur och tog en kaffe istället för hade lätt kunde göra åt det jag inte har. Man såg män som köpte den där asken från Tiffany som jag så gärna själv velat få efter på filmen Sweet Home Alabama. Se den scenen jag menar HÄR för jag vet att det är en film MEN som sagt vissa shoppar de utan att det behöver vara ett giftermål inblandad =)

Tjejerna gick runt själva och köpte var sin mugg och kläder medan vi satt där med vårt kaffe (hahaha!) Vi var nog bland de sista som lämnade och satte oss och åt på ett mysig liten restaurang bara 200 m. därifrån. Taxi tillbaka till hotellet för klockan hade blivit över 22 och vi har en heldag även idag som vi måste vara pigga inför.

Tjejerna har bloggat också, Nicole HÄR & Matilda HÄR.

Dags att duscha och byta om för en ny dag turistandet då tjejerna har en lista på vad de vill ha och några platser finns kvar att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *