R.I.P. Håkan Ask <3

Igår kväll fick jag reda att en person jag verkligen gillar så otroligt mycket har under hösten gått bort och med tanke på att jag inte har varit ute och ridit hos honom på länge så har jag inte fått reda på detta tidigare.

Min favorit gubbe vars åsikter jag inte alltid delade men som jag älskade att diskutera med. Vi fann varandra redan första gången jag kom ut till hans och Lailas gård i Skephult för att delta i hans sista tredagarstur och det var nog 18-19 år sedan.

Med på den turen var en kille med tre tjejkompisar, ett medelålderspar, jag och Håkan. De tre dagar på hästsadeln med de människorna är och förblir en av mina favoritminnen. Jag älskade att driva med honom och han med mig, jag var ett lätt byte för honom då han var så väl medveten om att jag delade hans humor. Minns så väl när jag fick ont i knät under den turen (jag var då ca 30 år), han virade om ett bandage runt den och tittade på mig och sa ”Det var de sötaste smilgroparna jag har sett”  Efter några sekunder förstod jag att han menade celluliten =)

IMG_5631

Håkan är en av de som har åkt till den där ranchen för att därifrån driva boskap/vilda hästar i en vecka mellan Montana och Wyoming och ni anar inte hur mycket han ville att jag skulle komma iväg. Han visste och vet att det är min drömresa och även om den fortfarande har blivit av så väntar den en vacker dag …

Går du in på min insta story @michelacastellari har jag där lagt ut några klipp från en dag för 5-6 år sedan då han skulle lära mig att kasta lasso och då han stylade om mig till den där resan.

IMG_6735

Någonstans så är sorgen över att han har lämnat jorden kanske inte i proportion till hur ofta jag har träffat honom men ibland tror man att man har umgåtts med vissa än vad man har då det är så man känner. Han är och kommer alltid att vara den där gubben med glimten i ögat som jag älskade för att han var den han var och sorgen att inte veta att han finns där i Skephult och väntar med sina vassa skämt gör mig verkligen otroligt ledsen.

Hoppas Håkan att du får rida däruppe i himlen och en dag ses vi där igen och får kanske ta en ridtur tillsammans i himlen.

54884_10151124375868660_1080621620_o

Bilden nedan är från våra sista ridning tillsammans <3

DSC_0780-2-894x1024

IMG_1311-980x653

Ringde precis till Laila som han bodde tillsammans med och vi har nu gråtit tillsammans i telefon. Den helt underbara gården de bodde på skall säljas och om det finns någon som verkligen skulle vilja köpa en fantastisk genuint ställe som drevs av människor som älskade det så håll utkik på Hemnet. Skall åka dit om några veckor för att ta en kopp kaffe med Laila och för att bara se den en kanske sista gång … Bara måste det …

Cowboy-Quotes-And-Cowboy-Sayings-Images

 

5 thoughts on “R.I.P. Håkan Ask <3

  1. Hej

    Vad trist att höra, var det inte där de filmades när du var med i serien ” Småstadsdrottningar ” ? eller är det att jag sett bilder här i från bloggen när du vart där, jag har ju följt dej så länge så jag minns ej nu

    Din svarta topp som du hade på 50 års festen i inlägget innan detta, så snygg, finns den att köpa på webshopen?

    Kram

  2. oj det var tråkigt att höra en av dom mest fantastiska män jag mött var med och red runt öresjön i tre dagar dom gick fort vilka historier håkan berätade alla kaffe pauser och kvällar vila i frid håkan

    1. Gjorde samma tur Mats på just 3 dagar och Håkan bjöd alltid på en massa skratt som du nämner … Ja, hoppas att han får fortsätta uppleva sina drömmar på andra sidan <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *