Att börja delkurs 2 med ett leende …

Kursen jag läser på Göteborgs Universitet i rättspsykologi, 30p. heltid fram till juni är delad i tre olika delkurser där vi nu är klara med den första av de tre: brottsoffer och förövare ur ett psykologiskt perspektiv eller som det heter på engelska Crime victims and perpetrators from a psychological perspective.

Denna första delkurs har redovisats genom fyra olika PM (inlämningsuppgifter) samt en muntlig redovisning,  Idag fick jag reda på resultat av de sista två (även den som lämnades in i fredags) och fick VG på båda (VG är på universitetsnivå högsta betyg) så denna delkurs lämnar jag med ett leende för jag var verkligen osäker om jag skulle fixa detta, om jag fortfarande kunde väcka de där hjärnceller som har legat på vila i några år nu och som bara har tappat lite av sin gnista och nyfikenhet. Otroligt glad att jag därför har skapat en viktig förändring för mig själv genom att söka och komma in på denna kurs.

Investigative+Psychology

Idag började vi delkurs två som går under den spännande benämningen Legal Psychology eller på vanlig svenska utredningspyskologi, en kurs där vi bland annat skall läsa om vittnespsykologi, förhörsteknik, gärningsmannaprofiliering och utredningspsykologi. En hel del praktiska övningar ingår vid sidan av en hel del kurslitteratur som sedan skall redovisas genom en salstenta.

Lejonstaty vid Vasaparken.

Till dig som går i gamla vanor och tycker att du inte längre är 20 längre så tänk att det är många år kvar innan pensionen väntar så är du inte nöjd med ditt jobb eller att ha det som du har det nu så rekommenderar jag varmt att studera om inte en heltid så varför inte en halvtid? HÄR kan du läsa vilka datum som gäller för kommande ansökningar.

Att bara sitta och titta på utbudet av kurser som finns är ett nöje, det finns så otroligt mycket intressant att lära sig som kanske öppnar upp nya möjligheter om du likt mig känner att det är dags för något nytt och när man väl tittar runt finns det så många nya jobb som jag inte ens visste fanns. Googla, titta på kurserna och ansök (bara att tacka nej till din plats om du ändrar dig) för visst är det vi ångrar mest de möjligheter vi aldrig tog?

Själv ser jag så otroligt fram emot denna delkurs som handlar om det mesta som väcker min nyfikenhet och som jag tycker är otroligt intressant. Finns nog få saker som får mig att glömma tid och rum som den här typen av läsning. Idag är jag i butiken till 18 men kurslitteraturen är med mig för vi har börjat gå igenom vittnespsykologi och det är vad jag nu skall sätta mig med samtidigt som dörren till butiken är öppen.

 

2 thoughts on “Att börja delkurs 2 med ett leende …

  1. Che brava che sei! Jag är 53 och gör samma som du. Jag har läst Modehistoria, Antika Grekland och en kurs om vad Identitet är! Håller med dig till punkt och pricka. Jag bor nära Linnéplatsen och jag vet fr bloggen hur du ser ut. Ser jag dig, lovar jag att vinka med böckerna:-) / Cari saluti C

    1. Hej Charlotta, sei molto brava anche tu! I mitt fall har steget tagit tid att ta men nu har jag tagit den och nu känns det helt underbart att ha gjort den där förändringen som jag skulle nog ha gjort för några år sedan men … meglio tardi che mai =)
      Ja, vinka som bara den, vore mysigt att se någon annan som pluggar som inte är 20 =)
      Saluti carissimi anche a te!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *