Rosa naglar och sista undersökning innan tvt operation …

Min morgon började med att få naglarna fixade och sedan förra besöket gör jag nu naglarna på Smith Beauty, i samma hus där butiken ligger, hos duktiga Rimma. Jag har alltid gjort naglarna med akryl och det har gjorts på max 1 timma medan Rimma gör de med gelé som anses vara skonsammare för naglarna och hon lägger ner närmare 2 timmar på de vilket även visar hur noggrann hon är trots att det kostar hos henne samma som jag alltid har betalat hos andra för halva tiden.

Även om jag inte är så pink av mig så blev jag alldeles förtjust i denna ljusrosa Hubba Bubba nyans så valde just den idag även att ha haft nude i några veckor.

IMG_8513

Tania var där samtidigt för att fixa sina fransar så vi tog en kopp kaffe med Fazli på hans salong direkt efteråt innan jag gick hem för att sedan gå vidare till SÄS där jag hade tid på gynekolog avdelningen inför kommande TVT operation.

Först får man nämligen boka tid på sin vårdcentral som sedan skickar en vidare till en andra undersökning där de skall fastställa om du behöver opereras eller inte. Det har därför tagit lite lång tid för min del men den underbara sköterskan Marie som jag träffade idag förstod utifrån mina papper och mina egna ord att jag behöver verkligen en operation.

Jag har skrivit om detta tidigare men då detta är något som drabbar många kvinnor tycker jag att det är viktigt att lyfta fram denna problematik som faktiskt gör att många av oss får en försämrad livskvalitet och kanske undviker vissa fysiska aktiviteter som en konsekvens av detta. Vad är det då jag skriver om? Det kallas för ansträngningsinkontinens (ofrivilligt läckage av urin i samband med fysisk ansträngning) och drabbar var sjätte kvinna i åldrarna 40-60 år.

För min del står det i mina papper att jag hade en svårare förlossning då Nicole vägde 4,6 kg, hon drogs ut med sugklocka, jag förlorade 3 liter blod och fick operaras direkt efter förlossningen. Förutom detta så fick jag några biverkningar vilka kanske ligger till grund för mitt problem. Fram till ett par år sedan hade jag ingen aning om att det fanns ett ord för det och att man kunde opereras för det. Tack vore att andra delade med sig om sitt problem så har jag tagit tag i detta och därför tycker jag själv att det är viktigt att belysa och uppmärksamma något som man kan få hjälp med (även om detta typ av inlägg känns lite obekvämt att skriva får jag erkänna).

Jag har själv undvikit löpning och övningar där något slags hoppande ingår samtidigt som detta ”problem” inträffar ibland även när jag hostar eller nyser så något som dessvärre kan påverka den där vardagen på ett negativt sätt. Dricker lite på dagarna något Marie idag påpekade för hon rekommenderar oss kvinnor att dricka 1,5 liter fördelade på hela dagen och då ingår inte kaffe och thé i dessa.

Nu är det bara att vänta på att en tid skickas till mig vilket jag hoppas sker inom det närmaste för vet några väninnor som har gjort denna operation och de är otroligt nöjda. Om man har en privat försäkring verkar det som att du får full narkos vid operationen som tar ca 30 minuter att utföra men om man som mig saknar detta så får vi vara nöjda med en lokal bedövning vilket gör åtminstone mig lite orolig och nervös. Jag älskar nämligen att bli nedsövd och inte vara alls medveten om vad som händer under tiden men gissar att det skall gå bra ändå så längtar efter att ha detta gjort då jag har väntat länge …

Operationen som jag skall göra kallas för TVT om du vill googla och söka information om den ifall du känner att du är en av de som ”lider” av det.

Skall självklart berätta när det är dags och min erfarenhet kring detta för viktigt att inte skämmas (även om man helst inte vill vara så öppet om det) för hade inte en väninna berättat för mig om att även hon hade detta ”problem” och att denna operation kan göras så hade jag nog inte tagit tag i det omedveten som jag hade varit om den hjälp som finns.

Missade min lektion i rättspsykologi idag men ville inte skjuta upp min tid mer så glad att jag gick dit idag och att nu är det som återstår en kallelse för operation. Har du gjort TVT operationen och i så fall hur var det om du fick lokalbedövning?

Från rosa naglar till urinläckage, det kallar jag för kontraster =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *