Mitt tips på podd, har du en favorit?

Imorse kl. 4.30 var det dags att gå upp för att möta upp Tania utanför dörren och åka till Arena Fitness där vi tränade jag i en timma och hon vet jag inte, hon är kanske fortfarande där =)

När jag kom hem la jag mig 30 minuter i sängen och ville inte längre gå upp . Kände som om all energi hade lämnat kroppen (förhoppningsvis ett tecken på att jag tog ut mig idag) och fick verkligen bara tvinga mig själv till stående position för att sedan, i kylan,  gå ut med Knut, ta bussen till Göteborg, spårvagnen till skolan där jag satte mig och läste lite av kurslitteraturen innan dagens föreläsning som handlade om viktimologi.

Behöver jag säga att jag älskar att tom. ta bussen, ta på mig mina nya hörlurar och lyssna på rättegångspodden medan bussen rullar mot Göteborg?  Nu har det gått 3 veckor sedan jag började och vi är nog 4-5 som är någonstans mellan 40-55 i en klass som annars består mestadels av hungriga unga juridik eller psykologistuderande.

Nu skall jag koka mig en kopp kaffe och lyssna färdigt på detta hemska, brutala och obegripliga fall som jag inte hade hört talats om förrän idag i podden. Har annars hunnit lyssna på Lisa Holm fallet som nog engagerade de flesta i landet för det första och sista jag gjorde när jag vaknade eller när jag la mig var att logga in på Aftonbladet.se för att se om de hade hittat henne.

Har precis börjat lyssna på poddar och Rättegångspodden är min första och i den genre som jag är mest intresserad av även om risken är att jag låter aldrig Nicole gå ut efter 18 på kvällen. Ibland måste jag trycka på paus knappen för att känslorna är starka när man lyssnar på vittnesmål från riktiga personer som har upplevt och måste leva med konsekvenserna som det brottet man tar upp har lett till.

IMG_8498

Lyssnar du på någon podd som du vill rekommendera till oss alla här inne?

 

 

6 thoughts on “Mitt tips på podd, har du en favorit?

  1. Mitt tips är Casefile och P3 Dokumentär, två poddar med sanna berättelser om olika brott – om man nu gillar sådant :)

  2. Hej!

    Håller med Rättegångspodden är riktigt bra:) Om du vill lyssna på något helt annat och skratta tycker jag Adam o kompani är grym!

  3. Om du verkligen vill skratta ska du lyssna på Skäringer & Mannheimer. Jag lyssnar på den när jag går till jobbet på morgonen och kommer på mig själv att skratta så högt att folk tittar på mig…. :-)

    1. Lyssnade på första avsnittet och skall lyssna på fler men än så länge är jag helt inne i rättegångspoddar =) Ärligt att skratta, det behöver vi göra ofta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *