Mordet på Orientexpressen …

Har haft en riktig trevlig söndag med träning kl. 9.30, studier och så bio kl. 15 med Tania och Fazli. Det var inte vilken film som helst vi såg …

Jag tillhör nämligen den som i sin tonår läste alla Agatha Christie böckerna så för mig är titeln ”Mordet på Orientexpressen” inte bara en titel men en klassisk deckarroman från 1937.

De flesta skådespelarna är kända namn som Williem Defoe, Judi Dench, Johnny Depp, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer och Hercuele Poirot själv som spelas av den duktige skådespelaren Kenneth Branagh som även står för filmens regi.

3

Hercuele Poirot är den världskände detektiven som finner sig mitt i ett mordgåta och som får uppdraget att lösa fallet.

murder-on-the-orient-express

Se trailern HÄR och gillar du deckare så är denna en klassiker som jag tror med största sannolikhet kommer att få några efterföljare då Agatha Christie har skrivit flera böcker och filmatisering av den tycker jag är helt fantastisk! Längtar du efter en bra film på bio så är detta ett tips!

Tyckte även att slutet var intressant då vi alla och Hercule ställs inför den stora moraliska frågan om vad som är rätt & fel. Då jag själv även har pluggat filosofi på universitetet så var just dessa frågor som jag tyckte var extra intressanta och fascinerade mig. I Västvärlden lever vi efter ”utilitarismen” som i korta drag förklaras med ”bästa möjliga lycka till mesta antalet”. Så ha det i tankarna om du tittar på filmen och är i slutet på den. Tar han rätt beslut?

Lite extra kul var att filmen gick i de nya lokalerna som SF bio här i Borås har expanderat i och att den gick i just den salongen som är VIP med extra stora stolar och guldiga puffar att sätta benen på. Stolarna kunde man fälla ner så att man kunde sitta riktigt skönt medan Orient Expressen rullade på bioduken.

En liten kuriosa. De flesta filmerna innehåller ”dold”marknadsföring som i denna film står chokladen Godiva för då praliner serveras på tåget och namnet Godiva står på serveringsfatet. Var tvungen att kolla när detta chokladföretag startade för inte kunde de ha missat en sådan detalj? Självklart har de koll på allt för Godiva grundandes runt 1926 så allt stämmer =)

Ingen bio utan något till och vi laddade på även om jag sedan var så inne i filmen att jag glömde bort allt som hade med popcorn att göra.

IMG_7797

Efter filmen gick vi till Restaurang Oliven för att frossa i lite grekisk tapas serverade av vår underbara vän Nikos. Vi avrundade sedan med en kopp thé och en öl på La Copita =) En salig blandning för det är exakt så vi är =)

Nicole hade sin tjejmiddag här hemma så hon var mer än nöjd att jag inte var hemma och ”störde” även om jag kom hem när de skulle äta desserten. Fyra underbara tjejer och tonåringar som jag hoppas får uppleva mycket roligheter tillsammans då de har stora planer, så som man skall ha i den åldern då man tror att man skall erövra världen. Förhoppningsvis får de göra det <3

Klockan är snart 22, Nicoles kompis Matilda sover över och jag skall upp 4.30 för att träna med Tania innan bussen till Göteborg och universitetet väntar. Tacksam för denna mysiga söndag helt enkelt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *