Kan du hjälpa mig med att förstå en mening?

Bland de tråååååkigaste jag vet är att handla mat först och främst för att jag inte gillar folkmassor och köer, för att jag skulle egentligen leva på yoghurt, glass och sallad och mat överlag är inget stort intresse och så för att det kostar alltid en massa och jag räknar vad jag hade istället kunnat nästan köpa istället =)

Ikväll åkte Nicole och jag och handlade och det som vi köpte för hennes tjejmiddag imorgon och lite för idag hamnade på 1200:., dvs. nästan 1/10 av den väskan jag vill ha. En väska har man i alla år och kan tom. sälja den om man nu skulle tröttna… Maten, ja, den ”åker” bara ut igen så det där med att åka till en mataffär gillar jag nog endast att göra när jag är utomlands.

Nu är dock kylskåpet välfylld i ett par dagar och det är till Nicoles stora glädje för till skillnad från mig tycker hon att det är så mysigt att strosa runt bland hyllorna, välja, lägga i korgen och sedan ställa in allt här hemma.

Själv sitter jag istället just nu i sängen och försöker fokusera på mina studier men då jag inte har någon bra belysning så blir jag bara trött. Måste se till att min lampa kommer upp i köket nästa vecka för mycket enklare att sitta vid köksbordet så att jag kan googla på de engelska orden som jag inte riktigt förstår.

Försök hjälpa mig med denna översättning, om ni förstår så klart själva.

– ”Pyromania seems rare among arsonists” En arsonist är en pyroman så hur kan pyromani vara sällsynt hos en pyroman???

IMG_7732

IMG_7736

IMG_7741

Funderar att på måndag åka till Göteborg efter träningen och sätta mig och plugga på någon kafé innan lektionen för har så mycket att läsa och på torsdag får vi en första inlämningsuppgift att skriva på 48 timmar och innan dess skall jag ha läst och kunna det mesta av all den text som vi har att läsa.

Nu börjar den där student stressen att komma =)

IMG_7738

Lampan kommer att underlätta pluggandet då jag ofta har tid först på kvällen och i dagsläget blir det lite ansträngande för mina ögon. Pannlampa så länge? =)

Önskar dig en trevlig lördag kväll <3

8 thoughts on “Kan du hjälpa mig med att förstå en mening?

 1. Men är det inte så att en pyroman eldar för eldandets skull och en arsonist eldar för att ta livet av någon? Pyromanens mål är själva elden och för arsonisten är elden verktyget för att nå målet….

  1. Men vad ersätter man ordet ”arsonist” på svenska med? När jag gjorde det så fick jag upp bara pyroman och inte stod det att det skulle vara en pyroman som dödar … Troligtvis har du alldeles rätt men blev förvirrad när den svenska översättning skulle ha blivit att en pyroman lider inte av pyromani =)
   Köper din förklaring och översättning dock för den enda rimliga…
   Tack!

  1. Tack, då har ni hjälpt mig lösa gatan som jag misstänkte men google hänvisades att översätta med pyroman och då fallerade lite texten tyckte jag =) Rätt så intressant etatistik bakom dessa brott men med alla facktermer på engelska och där jag även måste hitta rätt ord påse svenska till (svenska är ju inte mitt modersmål) tar det lite tid att plugga … men kul att få lära sig lite nya ord samtidigt =)

 2. Hej Michela,du är en inspiration för mig också. Jag är i din ålder men nu ska jag våga mig på en kurs i historia..älskar det. Jag är allmänt feg. Tänkte bara tipsa om att Universitetet har studieplatser för sina studenter,ex stora UB på Humanisten,KTB på Vasagatan,psykologen har väl allmänna platser för egna studier också ..kan väl bli lite segt o sitta på nåt fik o plugga. Kramar till dig fina

  1. Vad glad jag blir att jag lyckas med kosten att inspirera någon med något som jag faktiskt tycker själv är inspirerande =)
   Historia? Läste faktiskt 30p. historia och minns fortfarande stora delar av industrialismen. Lycka till med dina studier och berätta gärna hur det går <3 Skall sätta mig på psykologen imorgon och bara insupa miljön, jag kanske tom. lär mig mer för att jag är just där? =) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *