Svart eller brun?

En ras som jag alltid har älskat väldigt mycket och alltid velat ha är en doberman.

När jag hade min underbara Groenendal, Jack, var vi med i det italienska Civilförsvaret tillsammans med en väninna och hennes doberman Anubi.

Den dagen jag bestämmer mig för en vet jag redan vilken kennel jag skall välja, har tom. redan mailat de om jag skall vara ärlig för jag blir lite obstinat när jag verkligen vill ha något men även om det inte är imorgon så satt jag här och funderat över vilken färg jag skulle helst vilja ha då Doberman finns i två olika färger.

Vad tycker du? Svart eller brun?

6d203416c659d53e2be58cf8351fe96f--doberman-dogs-doberman-pinscher

Bilderna är lånade.

Bilderna på den bruna doberman kommer från ett instagramkonto jag följer @rubydooby_do medan bilderna på de svarta är bara googlade fram men man ser på bilderna var de kommer ifrån.

31

c9ef67e7bde863a9c33d8b1cf65890cb

DOBERMANN_-_CANI_DA_LAVORO

13531921_1040624486052904_1853870944_n

So … Black or Brown?

 

8 thoughts on “Svart eller brun?

 1. De bruna är ju föör fina! Och mer ovanliga
  Idag får man ju inte kupera öronen längre som tur är, så Dobberman hunden ser ju lite annorlundare ut än de på bilderna

  1. Min väninna i Italien hade en brun, älskar de nyanserna och just att den är ovanligare men å andra sidan är den kanske ovanligare för att flertal andra föredrar svart =)

 2. Först tyckte jag svart, sedan tittade jag lite igen och tyckte brun. Sen kom jag fram till att jag nlg inte skulle välja utifrån färg utan hur valparna ser ut, tycker det hänger oerhört mycket på vad man vill ha för hund och det tror jag att man kan se mycket på ögonen och hållning/rörelsemönster/kynne. Då spelar nog färgen mindre roll. Men som sagt, spontant skulle jag valt svart om jag var tvungen att välja snabbt!

  1. Du har allt en poäng men den dagen jag bestämmer mig, om jag gör det så är det uppfödaren som får reda på vad jag söker och får själv välja utifrån mina egna önskemål men har faktiskt redan skrivit och sagt att färgen är inte det viktigaste, det viktigaste är ett bra temperament och ett ståtligt huvud. Skall jag ha vill jag ha en stor hane inte en tanig sådan =) Men som sagt, det är ett par år dit OM … =)

 3. Hade valt en svart fast såklart är temperamentet viktigast.
  Om du åker förbi Mölnlycke finns där en fin hundaffär som heter Doberice.
  Hon som äger butiken har 2 dobermann som brukar vara med henne.
  Hade gärna velat ha denna rasen men är osäker på om jag orkat aktivera den tillräckligt. Visste inte att dom var såå aktiva:)

  1. Tack snälla, åker jag förbi skall jag titta in… Ja, det som får mig att vänta är just att jag måste känna att jag har orken först och främst samt att jag önskar resa lite mer … Tror inte att det skulle vara lika lätt att få hundvakt till en doberman som det är för Knut =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *