Sista kvällen innan hemresan …

Denna morgon vid 7 lämnade vi Borås med två lite trötta barn i baksätet för att åka till Landvetter då 10 dagar har gått och det var dags för Melissa, Leo och Matilde att åka hem till Bologna.

Igår kväll gjorde Nicole sina jordgubbar doppade i choklad och de var väldigt uppskattade kan jag lova. Enkelt och gott som dessert …

IMG_6562

IMG_6617

Med tanke på att Matilde hade läxor att göra (i Italien har man läxor även under loven, så även när jag gick i skolan där) så fick jag nöjet att hjälpa henne att göra de. Temat var multiplikation så vi satte upp följande scenario där sammanfattning löd att i familjen är vi 6 personer som vill äta 2 choklad doppade jordgubbar var. Hur många måste Nicole göra till oss då?

IMG_6558

Vi var dock väldigt överens med att vi skulle på papper äta 2 (då hon skulle öva på 2:ans multiplikationstabellen) medan i verkligheten kunde vi få nöjet att äta några fler.

IMG_6545

Efter middag och jordgubbar gick jag och tvättade håret (en vecka sedan sist!!!) så nödvändigt ont =) Den gosiga oversize tröjan kommer från Free People och finns HÄR.

IMG_6538

Dessa två små … Matilde har ett hjärta av guld då hon är väldigt givmild och väluppfostrad i tankar och handling. Så lik min syster i sitt utseende förutom sina bruna ögon som även lillebror har.

Efter att Leo hade somnat satte vi oss (Nicole, Melissa, Matilde och jag) och tittade på Grease. Det var så tydligt att hon älskade att sitta med oss vuxna och ha lite tjejkväll med vuxenfilm och jag hoppas att hon kommer att minnas gårdagens kväll.

Minns nämligen fortfarande själv en kväll då jag fick sitta uppe med pappa och titta på en cowboy film. Tror att jag var i 6 års åldern och ett minne som jag alltid kommer att bära med mig då jag fick vara uppe längre och det var bara han och jag. Lurigt hur vissa minnen sätter sig medan mycket annat från den åldern är bortglömd.

Nu är de åter i Bologna och nästa gång vi vet att vi skall träffas är under en gemensam resa under Påskveckan och då får vi väl ändå hoppas att vi alla är friska och krya…

Efter att ha kört de till flygplatsen har jag faktiskt legat i sängen. Hostar och har en otrolig huvudvärk så har inte ens orkat titta på tv eller öppna datorn under dagen. Sovit har jag dock lyckats göra i ca 4-5 timmar för hoppades att huvudvärken skulle försvinna men icke så nu är klockan över midnatt och skall somna om med förhoppningen att känna mig bättre imorgon.

Den är influensan är verkligen enveten !!! Hoppas att du har klarat dig ifrån den …

4 thoughts on “Sista kvällen innan hemresan …

    1. Tack snälla, faktiskt febrig även idag men imorgon skall jag ha butiken öppen några timmar för att sedan vila mig resten av helgen. Denna influensa är seg …

  1. Krya på dig vidare, övertygat att Matilde kommer ihåg filmkvällen ,när hon blir äldre, jag har också tidiga minner av filmkvällar, med min pappa ♥
    Du? Är det Matilde som skrivit i matteboken? jösses vilken fin skrivit, WOW s’ger jag :) ♥

    1. Ja, det är Matilde som skrivit i sin bok och förhoppningsvis tyckte hon att läxan gick rätt så bra att göra när vi tog in något från verkligheten som jordgubbarna som Nicole höll på att göra =)
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *